Juha od špinata s gorgonzolom




Juha od špinata s gorgonzolom

 

 

 

 

Mornar Popaj iz svoje je slavne limenke uvijek rado gutao špinat, ali da je znao za ovu juhu od špinata i gorgonzole sigurno bi sami špinat zamijenio baš njom.

 

 

 

 

Juha od špinata s gorgonzolom

 

 

Sastojci:

 

·        Žlica maslaca

·        750 g špinata

·        Šalica mlijeka

·        4 žlice brašna

·        1,5 l vode

·        Glavica luka

·        2 češnja češnjaka

·        150 g gorgonzole

 

 

Priprema:

 

1.      Na maslacu popržite sitno sjeckani luk i češnjak.

 

2.      Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi.

 

3.      Ocijedite i grubo usitnite.

 

4.      Luku dodajte brašno i podlijte mlijekom polako dolijevajući, stalno miješajući da se ne zgruša.

 

5.      Dodajte špinat i ostatak vode, pa pustite da zavrije.

 

6.      Kuhajte još desetak minuta.

 

7.      Tada prebacite u blender i izmiksajte u krem juhu.

 

8.      Dodajte začine i namrvljenu gorgonzolu.

 

9.      Servirajte uz prepečeni kruh natrljan češnjakom i tvrdo kuhanim jajem.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe