Juha od špinata s gorgonzolom
Juha od špinata s gorgonzolom
Mornar Popaj iz svoje je slavne limenke uvijek rado gutao
špinat, ali da je znao za ovu juhu od špinata i gorgonzole sigurno bi sami
špinat zamijenio baš njom.
Juha od špinata s gorgonzolom
Sastojci:
·
Žlica
maslaca
·
750 g
špinata
·
Šalica
mlijeka
·
4 žlice
brašna
·
1,5 l
vode
·
Glavica
luka
·
2 češnja
češnjaka
·
150 g
gorgonzole
Priprema:
1.
Na maslacu popržite sitno sjeckani luk i
češnjak.
2.
Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi.
3.
Ocijedite i grubo usitnite.
4.
Luku dodajte brašno i podlijte mlijekom polako
dolijevajući, stalno miješajući da se ne zgruša.
5.
Dodajte špinat i ostatak vode, pa pustite da
zavrije.
6.
Kuhajte još desetak minuta.
7.
Tada prebacite u blender i izmiksajte u krem
juhu.
8.
Dodajte začine i namrvljenu gorgonzolu.
9.
Servirajte uz prepečeni kruh natrljan češnjakom
i tvrdo kuhanim jajem.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar