Juha od kestena
Juha od kestena
Juhu od kestena stvarno je lako zavoljeti. Jednostavno se
priprema i uz samo nekoliko koraka dobit ćete bogatu i elegantnu juhu prekrasne
baršunaste teksture. Manja porcija juhe savršen je odabir za predjelo dok će
vas poslužena uz hrskavi kruh i zdjelu salate zadovoljiti za ručak ili večeru.
Juha od kestena
Sastojci:
·
800 g očišćenih kestena ili vakumiranih kestena
·
4 žlice maslinova ulja
·
1 luk
sitno nasjeckan
·
3
stabljike celera nasjeckane
·
125 g
nasjeckane pancete
·
1 žlica
usitnjenog timijana
·
2
zgnječena češnja češnjaka
·
1 krumpir
·
1,5 l
pilećeg temeljca
·
1,5 dl
slatkog vrhnja
Priprema:
1.
Na zagrijano ulje stavite luk, celer, pancetu i
češnjak, pa ih pirjajte na laganoj vatri dok luk ne omekša.
2.
Zatim dodajte kestene i krumpir te zalijte
pilećim temeljcem.
3.
Kad zakuha smanjite vatru, pa kuhajte
poklopljeno oko 45 minuta.
4.
Prema želji izmiksajte štapnim mikserom ili u
blenderu.
5.
Na kraju umiješajte slatko vrhnje.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar