Juha od kestena




Juha od kestena

 

 

 

 

Juhu od kestena stvarno je lako zavoljeti. Jednostavno se priprema i uz samo nekoliko koraka dobit ćete bogatu i elegantnu juhu prekrasne baršunaste teksture. Manja porcija juhe savršen je odabir za predjelo dok će vas poslužena uz hrskavi kruh i zdjelu salate zadovoljiti za ručak ili večeru.

 

 

 

 

Juha od kestena

 

 

Sastojci:

 

·       800 g očišćenih kestena ili vakumiranih kestena

·       4 žlice maslinova ulja

·        1 luk sitno nasjeckan

·        3 stabljike celera nasjeckane

·        125 g nasjeckane pancete

·        1 žlica usitnjenog timijana

·        2 zgnječena češnja češnjaka

·        1 krumpir

·        1,5 l pilećeg temeljca

·        1,5 dl slatkog vrhnja

 

 

Priprema:

 

1.      Na zagrijano ulje stavite luk, celer, pancetu i češnjak, pa ih pirjajte na laganoj vatri dok luk ne omekša.

 

2.      Zatim dodajte kestene i krumpir te zalijte pilećim temeljcem.

 

3.      Kad zakuha smanjite vatru, pa kuhajte poklopljeno oko 45 minuta.

 

4.      Prema želji izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu.

 

5.      Na kraju umiješajte slatko vrhnje.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe