Juha od graška i mladog luka
Juha od graška i mladog luka
Ova juha od graška i mladog luka definitivno je prava juha
za utjehu u kojoj možete uživati ne samo u određeno godišnje doba nego i cijele
godine. Jer i smrznuti grašak je dobar.
Juha od graška i mladog luka
Sastojci:
·
2 – 3
šnite starog bijelog kruha
·
5 – 6
tankih feta špeka
·
4 mlada
luka
·
400 g
graška
·
1 l
pilećeg temeljca
·
2 čajne
žlice sitno sjeckanog vlasca
·
1 dl
milerama
·
1 žlica
zobenih pahuljica
Priprema:
1.
U zdjeli prvo propirjajte sitno sjeckani mladi
luk.
2.
Dodajte grašak i podlijte temeljcem.
3.
Kuhajte 10 minuta te sastojke usitnite štapnim
mikserom.
4.
Dodajte žlicu zobenih pahuljica te nakon toga
mileram.
5.
Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta.
6.
U međuvremenu popržite tanko narezani špek i na
masnoći od prženja špeka popržite kockice kruha (dodajte još maslaca, ako nema
dovoljno masnoće).
7.
Kad juhu servirate u tanjur dodajte kockice
kruha i prženi špek.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar