Juha od graška i mladog luka




Juha od graška i mladog luka

 

 

 

 

Ova juha od graška i mladog luka definitivno je prava juha za utjehu u kojoj možete uživati ne samo u određeno godišnje doba nego i cijele godine. Jer i smrznuti grašak je dobar.

 

 

 

 

Juha od graška i mladog luka

 

 

Sastojci:

 

·        2 – 3 šnite starog bijelog kruha

·        5 – 6 tankih feta špeka

·        4 mlada luka

·        400 g graška

·        1 l pilećeg temeljca

·        2 čajne žlice sitno sjeckanog vlasca

·        1 dl milerama

·        1 žlica zobenih pahuljica

 

 

 

Priprema:

 

1.      U zdjeli prvo propirjajte sitno sjeckani mladi luk.

 

2.      Dodajte grašak i podlijte temeljcem.

 

3.      Kuhajte 10 minuta te sastojke usitnite štapnim mikserom.

 

4.      Dodajte žlicu zobenih pahuljica te nakon toga mileram.

 

5.      Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta.

 

6.      U međuvremenu popržite tanko narezani špek i na masnoći od prženja špeka popržite kockice kruha (dodajte još maslaca, ako nema dovoljno masnoće).

 

7.      Kad juhu servirate u tanjur dodajte kockice kruha i prženi špek.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe