Juha od buče
Juha od buče
Jesen je godišnje doba koje nam nudi brojne ukusne
namirnice, a jedna od njih je i buča. Iskoristite njihovu sezonu i napravite krepku
juhu koja voli sve začine.
Juha od buče
Sastojci:
·
1,5 kg
očišćene bundeve
·
Glavica luka
·
1 žlica
povrtnog temeljca
·
Pola
šalice vrhnja
·
¼ žličice
mljevenog muškatnog oraščića
·
Papar
Priprema:
1.
Tikvu ogulite i očistite od koštica, pa narežite
na kocke.
2.
Luk sitno nasjeckajte, pa buču i luk stavite u
lonac te zalijte temeljcem.
3.
Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i
kuhajte 20 minuta.
4.
Potom smjesu prebacite u blender vjerojatno ćete
to morati učiniti u više navrata.
5.
Smiksajte u pire.
6.
Vratite u lonac, pa umiješajte vrhnje, mljeveni
muškantni oraščić i papar.
7.
Kuhajte dok se sve dobro ne zagrije i prožme.
8.
Servirajte uz tamni crni kruh s jačom i hrskavom
koricom.
9.
Na kraju na juhu možete dodati još malo kiselog vrhnja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar