Juha od buče



Juha od buče

 

 

 

 

Jesen je godišnje doba koje nam nudi brojne ukusne namirnice, a jedna od njih je i buča. Iskoristite njihovu sezonu i napravite krepku juhu koja voli sve začine.

 

 

 

 

Juha od buče

 

 

Sastojci:

 

·        1,5 kg očišćene bundeve

·        Glavica luka

·        1 žlica povrtnog temeljca

·        Pola šalice vrhnja

·        ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića

·        Papar

 

 

Priprema:

 

1.      Tikvu ogulite i očistite od koštica, pa narežite na kocke.

 

2.      Luk sitno nasjeckajte, pa buču i luk stavite u lonac te zalijte temeljcem.

 

3.      Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta.

 

4.      Potom smjesu prebacite u blender vjerojatno ćete to morati učiniti u više navrata.

 

5.      Smiksajte u pire.

 

6.      Vratite u lonac, pa umiješajte vrhnje, mljeveni muškantni oraščić i papar.

 

7.      Kuhajte dok se sve dobro ne zagrije i prožme.

 

8.      Servirajte uz tamni crni kruh s jačom i hrskavom koricom.

 

9.      Na kraju na juhu možete dodati još malo kiselog vrhnja.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe