Fina salata od pečenih krumpira





 Fina salata od pečenih krumpira

 

 

Salata od pečenih krumpira oduševit će svakog gosta, a rotkvice i ljubičasti luk zarumenjet će šarmantu salatu.

 

 

 

Fina salata od pečenih krumpira

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·        600 g srednje velikih krumpira

·        80 g, 5 ploški špeka

·        4 žlice ulja

·        18 g Vegete Natur za krumpir

·        2 žlice bijelog vinskog octa

·        1 žličica senfa rustika

·        Papar

·        8 rotkvica

·        1 ljubičasti luk

·        1 žlica narezanog kvasca

 

 

 

Priprema:

 

1.      Krumpir dobro operite, osušite i narežite na ploške oko 2 mm.

 

2.      Špek narežite na štapiće.

 

3.      Na zagrijanom ulju u tavi popržite krumpir dok ne dobije zlatnožutu boju.

 

4.      Krumpir izvadite, a u istoj tavi popržite špek dok ne postane hrskav, a potom ga dodajte krumpiru.

 

5.      Vegeti Natur za krumpir dodajte ocat, senf i papar, pa promiješajte i prelijte preko krumpira.

 

6.      Dodajte luk i rotkvice narezane na ploške i sve lagano promiješajte.

 

7.      Salatu pospite vlascem i ostavite je odmarati oko 15 minuta.

 

Toplu salatu poslužite kao samostalno jelo ili uz prženu ribu ili meso.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe