Fina salata od pečenih krumpira
Salata od pečenih krumpira oduševit će svakog gosta, a
rotkvice i ljubičasti luk zarumenjet će šarmantu salatu.
Fina salata od pečenih krumpira
Sastojci za četiri osobe:
·
600 g
srednje velikih krumpira
·
80 g, 5
ploški špeka
·
4 žlice
ulja
·
18 g
Vegete Natur za krumpir
·
2 žlice
bijelog vinskog octa
·
1 žličica
senfa rustika
·
Papar
·
8
rotkvica
·
1
ljubičasti luk
·
1 žlica
narezanog kvasca
Priprema:
1.
Krumpir dobro operite, osušite i narežite na ploške
oko 2 mm.
2.
Špek narežite na štapiće.
3.
Na zagrijanom ulju u tavi popržite krumpir dok
ne dobije zlatnožutu boju.
4.
Krumpir izvadite, a u istoj tavi popržite špek
dok ne postane hrskav, a potom ga dodajte krumpiru.
5.
Vegeti Natur za krumpir dodajte ocat, senf i
papar, pa promiješajte i prelijte preko krumpira.
6.
Dodajte luk i rotkvice narezane na ploške i sve
lagano promiješajte.
7.
Salatu pospite vlascem i ostavite je odmarati
oko 15 minuta.
Toplu salatu poslužite kao samostalno jelo
ili uz prženu ribu ili meso.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar