Domaći pekmez od šljiva i čokolade




Domaći pekmez od šljiva i čokolade

 

 

 

 

Sezona je kuhanja džemova, pekmeza i marmelada od voća, a jedan od najpopularnijih okusa zasigurno je šljiva. Obogatite okus pekmeza od šljiva čokoladom i uz jednostavan recept napravite najslađu zimnicu. Odlično paše uz palačinke, namazan na kruh, a zbog čokolade će mu biti teško odoljeti i kao nešto brzo i slatko na žličicu izravno iz staklenke.

 

 

 

 

Domaći pekmez od šljiva i čokolade

 

 

 

Sastojci:

·       2 kg šljiva

·       500 g šećera

·       150 g tamne čokolade

 

 

Priprema:

 

1.    Šljive operite i izvadite koštice.

2.    Stavite ih u duboki lonac, pospite šećerom i kuhajte.

3.    Tijekom kuhanja na površini će se stvarati pjena koju morate skupljati žlicom.

4.    Povremeno promiješajte i pazite da ne zagori.

5.    Nakon pola sata kada su šljive omekšale usitnite ih štapnim mikserom, pa nastavite kuhati još 5 do 10 minuta.

6.    Dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi.

7.    Kada se malo ohladi još topao pekmez stavite u prethodno sterilizirane staklenke.

8.    Zatvorite ih poklopcima i okrenite naopako.

9.    Pustite da se potpuno ohlade, a zatim ih spremite na tamno i hladno mjesto.

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe