Domaći pekmez od šljiva i čokolade
Domaći pekmez od šljiva i čokolade
Sezona
je kuhanja
džemova, pekmeza i
marmelada od voća, a jedan od najpopularnijih
okusa zasigurno je šljiva. Obogatite okus pekmeza od
šljiva čokoladom i uz jednostavan recept napravite najslađu zimnicu. Odlično
paše uz palačinke, namazan na kruh, a zbog čokolade će mu biti teško odoljeti i
kao nešto brzo i slatko na žličicu izravno iz staklenke.
Domaći pekmez od šljiva i čokolade
Sastojci:
· 2 kg
šljiva
· 500 g
šećera
· 150 g
tamne čokolade
Priprema:
1.
Šljive operite i izvadite koštice.
2.
Stavite ih u duboki lonac, pospite šećerom i kuhajte.
3.
Tijekom kuhanja na površini će se stvarati pjena koju morate
skupljati žlicom.
4.
Povremeno promiješajte i pazite da ne zagori.
5.
Nakon pola sata kada su šljive omekšale usitnite ih štapnim
mikserom, pa nastavite kuhati još 5 do 10 minuta.
6.
Dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
7.
Kada se malo ohladi još topao pekmez stavite u prethodno
sterilizirane staklenke.
8.
Zatvorite ih poklopcima i okrenite naopako.
9.
Pustite da se potpuno ohlade, a zatim ih spremite na tamno i
hladno mjesto.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar