Celer, jabuka i kruška u juhi




Celer, jabuka i kruška u juhi

 

 

 

 

Zeleno povrće trebalo bi se svakodnevno naći na jelovniku. Ova juha od celera, jabuke i kruške uz začine vrlo se jednostavno priprema. Dobar tek!

 

 

 

 

Celer, jabuka i kruška u juhi

 

 

Sastojci:

 

·        2 žlice maslaca

·        Bijeli dio jednog poriluka

·        400 g očišćenog celera

·        1 kruška

·        1 reska jabuka

·        5 šalica vode

·        5 – 6 grančice timijana

·        1 žlica sjemenki gorušice

·        1 žlica sjemenki korijandra

·        Maslinovo ulje

 

 

Priprema:

 

1.      Na maslacu pirjajte usitnjeni poriluk.

 

2.      Kad uvene dodajte mu kockice celera.

 

3.      Pustite neka se pirja deset minuta, pa dodajte kockice kruške i jabuke te podlijte vodom.

 

4.      Posolite te dodajte sjemenke korijandra i gorušice koje ste prethodno istucali u mužaru.

 

5.      Kuhajte dok celer sasvim ne omekša 20 minuta.

 

6.      Izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom da biste dobili najfiniju moguću kremu.

 

7.      Servirajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

 

Pripremila: Ivana Matas





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe