Celer, jabuka i kruška u juhi
Celer, jabuka i kruška u juhi
Zeleno povrće trebalo bi se svakodnevno naći na jelovniku. Ova
juha od celera, jabuke i kruške uz začine vrlo se jednostavno priprema. Dobar
tek!
Celer, jabuka i kruška u juhi
Sastojci:
·
2 žlice
maslaca
·
Bijeli
dio jednog poriluka
·
400 g
očišćenog celera
·
1 kruška
·
1 reska jabuka
·
5 šalica
vode
·
5 – 6
grančice timijana
·
1 žlica
sjemenki gorušice
·
1 žlica
sjemenki korijandra
·
Maslinovo
ulje
Priprema:
1.
Na maslacu pirjajte usitnjeni poriluk.
2.
Kad uvene dodajte mu kockice celera.
3.
Pustite neka se pirja deset minuta, pa dodajte kockice
kruške i jabuke te podlijte vodom.
4.
Posolite te dodajte sjemenke korijandra i
gorušice koje ste prethodno istucali u mužaru.
5.
Kuhajte dok celer sasvim ne omekša 20 minuta.
6.
Izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom da
biste dobili najfiniju moguću kremu.
7.
Servirajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar