Kapuska - gulaš od kupusa i mljevenog mesa






Kapuska – gulaš od kupusa i mljevenog mesa

 

 

 

Gulaš od kupusa i mljevenog mesa (junetine ili janjetine) u Turskoj ćete pronaći pod nazivom kapuska, a prepoznatljivu aromu daju mu mirisni začini. Ovisno o kuharu, gulaš će mirisati na kumin, korijandar, mljevenu papriku ili metvicu – a začine je najbolje prilagoditi vlastitom ukusu.

 

 

 

Kapuska – gulaš od kupusa i mljevenog mesa

 

Sastojci:

 

  • 250 g mljevene junetine ili janjetine
  • 1 srednja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 žlica paste od crvene paprike
  • 2 žličice soli
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 žličica sušene metvice
  • 1 žličica čili pahuljica (prilagodite ukusu)
  • 100 g bulgura
  • 750 g kupusa
  • peršin za ukrašavanje
  • 800 ml povrtnog temeljca ili vode

 

 

Umak od jogurta:

  • 250 ml jogurta
  • 50 ml vrhnja
  • 1 žličica nasjeckanog vlasca
  • ¼ žličice soli

 

 

Priprema:

 

1.      Kupus prepolovite.

 

2.      Stavite ravnu stranu kupusa na radnu plohu prema dolje i ponovno prepolovite.

 

3.      Preokrenite četvrtine i prerežite dijagonalno te uklonite jezgru.

 

 

4.     Zagrijte malo ulja u loncu pa dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni miješajući.

 

5.      Zatim dodajte sjeckani luk i češnjak.

 

6.    Kratko pržite pa dodajte pastu od rajčice, pastu od crvene paprike, pahuljice čilija, svježe mljeveni crni papar, sušenu metvicu i sol.

 

7.      Promiješajte i kuhajte minutu.

 

8.      Dodajte kupus, bulgur i dio povrtnog temeljca ili vode.

 

9.      Poklopite i lagano pirjajte, povremeno miješajući i dolijevajući još tekućine prema potrebi, sat i pol ili dok kupus ne omekša.

 

10. Kušajte i ako treba dodajte malo soli i papra.

 

 

11.   Pomiješajte jogurt, vrhnje sol i vlasac.

 

12.   Izvadite gulaš u tanjure pa ukrasite umakom od jogurta i peršinom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe