Bilo kuda, perec svuda





Bilo kuda perec svuda

 

 

 

Pereci nisu nastali u Njemačkoj već ih je prvi napravio talijanski redovnik kao nagradu za djecu koja su učila molitve. Tako je nastao njihov oblik koji podsjeća na prekrižene ruke ispred prsa, kao za vrijeme molitve.

 

 

 

Slani pereci

 

Sastojci:

 

·       150 ml tople vode

·       500 g brašna

·       1 vrećica suhog kvasca

·       1 jaje

·       3 žlice ulja

·       1 čajna žličica soli

·       1 žličica šećera

·       1 žlica sode bikarbone

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte toplu vodu, sol i šećer.

 

2.       Dodajte kvasac i ostavite stajati 5 minuta dok se kvasac ne aktivira.

 

3.       Dodajte brašno i 2 žlice ulja i dobro izmiješajte dok ne dobijete tijesto.

 

4.       Premažite ga preostalom žlicom ulja.

 

5.       Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom oko sat vremena.

 

6.       Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.

 

7.      Tijesto izrežite na 8 dijelova i razvaljajte u tanke štapiće, dva kraja uvijte u oblik pereca.

 

8.       Dodajte sodu bikarbonu u dublji lonac vode i pustite da zavrije.

 

9.       Svaki perec kuhajte pola minute.

 

10.   Perece stavite na pleh, premažite ih razmućenim jajetom i pospite solju.

 

11.   Pecite ih 10-15 minuta, dok ne porumene.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe