Zašto treba jesti suhe šljive svaki dan?






Tart s inćunima

 

 

Pissaladière, ili tart s lukom, maslinama i inćunima jedan je od specijaliteta s juga Francuske koji je jednako ukusan topao i hladan. Dobar tek!

 

 

 

Tart s inćunima

 

 

Sastojci:

  • 10 g maslaca
  • 2 srednje glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • paket cherry rajčica
  • 6 žlica milerama
  • žlica svježih listića mažurana
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 10 mariniranih inćuna
  • crne masline bez koštica
  • parmezan
  • maslinovo ulje

 

 

Za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1 jaje
  • nekoliko žlica vode

 

 

 

Pripremila:

 

1.      U zdjelu prosijte brašno, dodajte sol i promiješajte.

 

2.       Utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne bude nalik krušnim mrvicama.

 

3.       Istucite jaje, dodajte ga u smjesu pa zamijesite tijesto.

 

4.      Prema potrebi dodajte malo vode pa ga oblikujte u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

 

5.       Za to vrijeme pripremite nadjev.

 

6.       Zagrijte maslac u tavi te pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.

 

7.      Dodajte cherry rajčice prerezane napola i mileram, pa kuhajte tri minute.

 

8.       Umiješajte nasjeckane listiće mažurana, posolite i popaprite.

 

9.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

 

10.  Izvadite tijesto i razvaljajte ga malo veće od plitkog limenog kalupa u kojemu ćete peći.

 

11.   Maknite višak tijesta i izbockajte dno.

 

12.  Izlijte nadjev od rajčica i luka pa na vrh složite inćune.

 

13.  Pecite oko pola sata.

 

14.  Na kraju pospite parmezanom naribanim na listiće.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe