Zašto treba jesti suhe šljive svaki dan?
Tart s inćunima
Pissaladière, ili tart s lukom, maslinama
i inćunima jedan je od specijaliteta s juga Francuske koji je jednako ukusan
topao i hladan. Dobar tek!
Tart s inćunima
Sastojci:
- 10 g maslaca
- 2 srednje glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- paket cherry rajčica
- 6 žlica milerama
- žlica svježih listića mažurana
- sol i svježe mljeveni papar
- 10 mariniranih inćuna
- crne masline bez koštica
- parmezan
- maslinovo ulje
Za tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1/2 žličice soli
- 1 jaje
- nekoliko žlica vode
Pripremila:
1.
U zdjelu prosijte brašno, dodajte sol i
promiješajte.
2.
Utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne
bude nalik krušnim mrvicama.
3.
Istucite
jaje, dodajte ga u smjesu pa zamijesite tijesto.
4.
Prema potrebi dodajte malo vode pa ga oblikujte
u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
5.
Za to
vrijeme pripremite nadjev.
6.
Zagrijte
maslac u tavi te pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.
7.
Dodajte cherry rajčice prerezane napola i
mileram, pa kuhajte tri minute.
8.
Umiješajte nasjeckane listiće mažurana,
posolite i popaprite.
9.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
10. Izvadite
tijesto i razvaljajte ga malo veće od plitkog limenog kalupa u kojemu ćete
peći.
11. Maknite višak tijesta i izbockajte dno.
12. Izlijte
nadjev od rajčica i luka pa na vrh složite inćune.
13. Pecite
oko pola sata.
14. Na
kraju pospite parmezanom naribanim na listiće.
Primjedbe
Objavi komentar