Zapečene dagnje
Zapečene dagnje
Ove zapečene dagnje jednostavne su za pripremu
i izvrsne kao predjelo. Nježna tekstura dagnji u spoju s ukusnim preljevom
stvaraju zalogaje - za prste polizati!
Zapečene dagnje
Sastojci:
- 1 kg krupnijih dagnji
- nekoliko grančica svježeg peršina
- 3 žlice maslaca
- 4 češnja češnjaka
- 180 g krušnih mrvica
- sol, papar
Priprema:
1. Oprane
dagnje stavite u velik lonac i poklopljene ih držite na vatri dok se ne otvore.
2. One
koje se nisu otvorile bacite.
3. Otvorene
dagnje do kraja rasklopite pa složite na lim za pečenje.
4. Sitno
nasjeckajte svježi peršin i češnjak.
5. Umiješajte
ih u maslac (bit će puno lakše ako je maslac omekšao na sobnoj temeperaturi).
6. Posolite i poparite smjesu.
7. Po
žličicu smjese stavite u svaku polovicu školjke u kojoj se nalazi meso dagnje
pa pospite krušnim mrvicama.
8. Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta
na 180 stupnjeva.
Primjedbe
Objavi komentar