Špageti u umaku od maslaca i inćuna




Špageti u umaku od maslaca i inćuna

 

 

Špageti u umaku od maslaca i inćuna školski su primjer fine, a silno jednostavne kuhinje. Uz inćune, trebat ćete samo nekoliko svakodnevnih namirnica koje vjerojatno uvijek imate u kuhinji, a jelo će biti spremno za posluživanje za samo 20 minuta.

 

 

Špageti u umaku od maslaca i inćuna

 

Sastojci:

  • 1 žumanjak
  • 1/2 čajne žličice crnog papra u zrnu, grubo izdrobljenog
  • 30 g parmezana, plus za posipanje
  • 10 g svježeg peršina, nasjeckanog
  • 200 g špageta
  • 50 g maslaca
  • 56 g fileta inćuna u ulju
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 limun

 

 

Priprema:

 

1.      Zakuhajte posoljenu vodu za špagete.

2.      Kuhajte ih minutu manje nego što piše na kutiji.

3.     U zdjelici umutite žumanjak pa dodajte grubo zdrobljeni crni papar i sitno ribani parmezan.

4.      Ostavite sa strane.

5.     Sitno nasjeckajte lišće svježeg peršina i ostavite sa strane.

6.    U velikoj tavi na vatri srednje jačine otopite maslac i kad zakipi dodajte inćune (s uljem).

7.      Neka se krčkaju oko dvije minute i za to ih vrijeme drvenom žlicom ili kuhačom mrvite da se potpuno stope s maslacem.

8.      Češnjak protisnite izravno u tavu, kuhajte još minutu i maknite s vatre dok špageti ne budu spremni.

9.     Vratite tavu na vatru i dodajte ocijeđene špagete.

10. Dodajte žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, miješajte dok se špageti ne budu sasvim obloženi umakom pa maknite s vatre.

11.   Umiješajte jaje s paprom i parmezanom i dobro promiješajte.

12.   Iscijedite limunov sok, pospite peršinom, promiješajte i poslužite toplo.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe