Špageti u umaku od maslaca i inćuna
Špageti u umaku od maslaca i inćuna
Špageti
u umaku od maslaca i inćuna školski su primjer fine, a silno
jednostavne kuhinje. Uz inćune, trebat ćete samo nekoliko svakodnevnih
namirnica koje vjerojatno uvijek imate u kuhinji, a jelo će biti spremno za
posluživanje za samo 20 minuta.
Špageti u umaku od maslaca i inćuna
Sastojci:
- 1 žumanjak
- 1/2 čajne žličice crnog papra u
zrnu, grubo izdrobljenog
- 30 g parmezana, plus za
posipanje
- 10 g svježeg peršina,
nasjeckanog
- 200 g špageta
- 50 g maslaca
- 56 g fileta inćuna u ulju
- 2 češnja češnjaka, protisnuta
- 1 limun
Priprema:
1.
Zakuhajte posoljenu
vodu za špagete.
2.
Kuhajte ih minutu manje nego što piše na
kutiji.
3. U zdjelici umutite žumanjak pa dodajte grubo zdrobljeni crni
papar i sitno ribani parmezan.
4. Ostavite sa strane.
5.
Sitno nasjeckajte
lišće svježeg peršina i ostavite sa strane.
6. U velikoj tavi na vatri srednje jačine otopite maslac i kad
zakipi dodajte inćune (s uljem).
7. Neka se krčkaju oko dvije
minute i za to ih vrijeme drvenom žlicom ili kuhačom mrvite da se potpuno stope
s maslacem.
8. Češnjak protisnite
izravno u tavu, kuhajte još minutu i maknite s vatre dok špageti ne budu
spremni.
9.
Vratite tavu na vatru
i dodajte ocijeđene špagete.
10.
Dodajte žlicu vode u
kojoj se kuhala tjestenina, miješajte dok se špageti ne budu sasvim obloženi
umakom pa maknite s vatre.
11. Umiješajte jaje s paprom i parmezanom i dobro promiješajte.
12. Iscijedite limunov sok,
pospite peršinom, promiješajte i poslužite toplo.
Primjedbe
Objavi komentar