Rižoto od škampa i tikvica





Rižoto od škampa i tikvica

 

 

Rižoto je prefino i relativno brzo gotovo jelo koje može ispasti savršeno ako pazite na par detalja. Kao prvo, birajte rižu za rižoto, dakle onu kratkog zrna. Kako ćete postići da je kremasta, a ne prekuhana? Kada izgubi skoro svu vodu, a još je 'pod zub', miješajte je i dolijevajte još vode po potrebi, a pri kraju umiješajte malo maslaca ili topljenog sira.

 

 

 

Rižoto od škampa i tikvica

 

 

Sastojci:

  • 300 g riže
  • 300 g očišćenih repova škampa
  • jedna tikvica
  • jedan češanj češnjaka
  • riblji temeljac
  • 50 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • listići peršina
  • sol, papar

 

 

Priprema:

 

1.      Ulijte u lonac oko decilitar maslinova ulja i zagrijte ga na laganoj vatri.

 

2.       Ubacite nasjeckani češnjak, samo da zamiriši, pa ga izvadite.

 

3.      Na ulje dodajte rižu pa prvo u dva navrata podlijte ribljim temeljcem.

 

4.      Zatim dodajte repove škampa.

 

5.       Zalijte vinom pa čim ispari nastavite podlijevati s još temeljca.

 

6.      U drugu tavu ulijte još maslinova ulja.

 

7.       Tikvice narežite na tanke rezance, pa ih bacite na to ulje s još pokojim repom škampa.

 

8.       Skinite rižoto s vatre, dodajte maslac, sol, papar i peršin.

 

9.      Pustite da odstoji koju minutu, pa na vrh dodajte tikvice koje su se hrskavo ispekle i zapečene repiće.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe