Riblja pašteta
Riblja pašteta
Riblja pašteta odlična je zamjena za
istu vrstu mesnog jela jer nam, umjesto zasićenih masnoća pruža daleko zdravije
nezasićene, a ako je pritom riječ o domaćoj pašteti, stvar je još bolja jer
zaobilazimo i štetne aditive.
Riblja pašteta
Sastojci:
- 500 g očišćene ribe
- 100 g kiselih krastavaca
- 50 g kapara
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 4 žlice majoneze
- ocat
- lovor
- ružmarin
Priprema:
1.
Ribu skuhajte u vodi s malo octa, soli, paprom,
lovorom i ružmarinom.
2.
Ostavite je da se ohladi pa očistite i usitnite
meso.
3.
Krastavce sitno nasjeckajte pa pomiješajte s
mesom ribe i kaparima.
4.
Smjesi dodajte majonezu i polako dolijevajte
ulje.
5.
Miješajte kako bi se svi sastojci povezali.
6.
Stavite
je u posudu pa u hladnjak najmanje dva sata da se ohladi ili, još bolje,
tijekom noći.
7.
Dobro će pasati namazana na prepečenac.
Primjedbe
Objavi komentar