Riblja pašteta





Riblja pašteta

 

 

Riblja pašteta odlična je zamjena za istu vrstu mesnog jela jer nam, umjesto zasićenih masnoća pruža daleko zdravije nezasićene, a ako je pritom riječ o domaćoj pašteti, stvar je još bolja jer zaobilazimo i štetne aditive.

 

 

 

Riblja pašteta

 

Sastojci:

  • 500 g očišćene ribe
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 50 g kapara
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 4 žlice majoneze
  • ocat
  • lovor
  • ružmarin

 

 

Priprema:

 

1.      Ribu skuhajte u vodi s malo octa, soli, paprom, lovorom i ružmarinom.

 

2.      Ostavite je da se ohladi pa očistite i usitnite meso.

 

3.       Krastavce sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mesom ribe i kaparima.

 

4.      Smjesi dodajte majonezu i polako dolijevajte ulje.

 

5.       Miješajte kako bi se svi sastojci povezali.

 

6.       Stavite je u posudu pa u hladnjak najmanje dva sata da se ohladi ili, još bolje, tijekom noći.

 

7.      Dobro će pasati namazana na prepečenac.

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe