Quiche s lososom
Quiche s lososom
Lagani quiche od dimljenog lososa idealan je za brzinski
ručak ili genijalno predjelo. Ovu jednostavnu pitu možete poslužiti i samu ili
uz sezonsku salatu, no za koju god opciju se odlučite, jelo će vas definitivno
oduševiti. Dobar tek!
Quiche s lososom
Sastojci:
Za nadjev:
- 200 g poriluka
- 100 g dimljenog lososa
- 3 jaja
- 4 dl vrhnja
- 200 g gaude
- maslac
- maslinovo ulje
- sol, papar
Za
tijesto:
- 250 g brašna
- 2 jaja
- 150 g maslaca
- 2 žlice vrhnja
- sol
Priprema:
1. Pomiješajte
sve sastojke za prhko tijesto, zamijesite i ostavite pola sata u hladnjaku.
2. Poriluk dobro operite, pa ga nasjeckajte i
prodinstajte na malo ulja i maslaca.
3. Posolite ga i popaprite, pa ga ostavite na
vatri desetak minuta, dok malo ne opusti.
4. Možete
dodavati vodu, ako je potrebno, ali prije nego što ćete poriluk stavljati na
tijesto, voda bi trebala posve ispariti.
5. U
drugoj zdjeli umutite jaja, vrhnje i naribani sir.
6. Izvadite
tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga i preselite u posudu za pečenje pita s
valovitim rubom.
7. Izbockajte
tijesto po dnu vilicom i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva, desetak minuta.
8. Zatim
na tijesto stavite poriluk i dio lososa narezanog na manje komade, pa zalijte
pripremljenom smjesom.
9. Na
vrh stavite ostatak lososa pa pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar