Quiche s lososom





Quiche s lososom

 

 

 

Lagani quiche od dimljenog lososa idealan je za brzinski ručak ili genijalno predjelo. Ovu jednostavnu pitu možete poslužiti i samu ili uz sezonsku salatu, no za koju god opciju se odlučite, jelo će vas definitivno oduševiti. Dobar tek!

 

 

 

Quiche s lososom

 

Sastojci:

 

Za nadjev:

  • 200 g poriluka
  • 100 g dimljenog lososa
  • 3 jaja
  • 4 dl vrhnja
  • 200 g gaude
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

 

 

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice vrhnja
  • sol



 

 

Priprema:

 

1.       Pomiješajte sve sastojke za prhko tijesto, zamijesite i ostavite pola sata u hladnjaku.

 

2.        Poriluk dobro operite, pa ga nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja i maslaca.

 

3.        Posolite ga i popaprite, pa ga ostavite na vatri desetak minuta, dok malo ne opusti.

 

4.       Možete dodavati vodu, ako je potrebno, ali prije nego što ćete poriluk stavljati na tijesto, voda bi trebala posve ispariti.

 

5.       U drugoj zdjeli umutite jaja, vrhnje i naribani sir.

 

6.       Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga i preselite u posudu za pečenje pita s valovitim rubom.

 

7.       Izbockajte tijesto po dnu vilicom i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva, desetak minuta.

 

8.       Zatim na tijesto stavite poriluk i dio lososa narezanog na manje komade, pa zalijte pripremljenom smjesom.

 

9.       Na vrh stavite ostatak lososa pa pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe