Punjena rog paprika na meksički način




Punjena rog paprika na meksički način

 

 

Još jedan vegetarijanski recept dolazi u meksičkoj verziji – s crnim grahom iz skupine mahunarki i kukuruzom iz skupine žitarica, što osigurava sve esencijalne aminokiseline, odnosno kompletne proteine.

 

 

 

Punjena rog paprika na meksički način

 

 

Sastojci:

 

  • rog paprika
  • 400 g crnog graha iz konzerve (ispranog i ocijeđenog)
  • 400 g kukuruza iz konzerve (ocijeđenog)
  • 1 šalica kuhane riže
  • 1 glavica crvenog luka (sjeckana)
  • 2 režnja češnjaka (nasjeckana)
  • 1 rajčica (sitno sjeckana)
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 čajna žličica dimljene paprike
  • pola čajne žličice ljute paprike
  • pola šalice svježeg korijandera (nasjeckanog)
  • pola šalice naribanog cheddar sira
  • crni papar
  • sol

 

 

Priprema:

 

  1. Operite i očistite rog paprike od sjemenki te odrežite peteljke.

 

2.    Sojine ljuskice prelijte vrelom vodom i ostavite ih da nabubre. 

 

 

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a kada postane staklast dodajte i češnjak te dinstajte još jednu minutu. 

 

4.   Sojine ljuskice prelijte vrelom vodom i ostavite ih da nabubre. 

 

 

5.    Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a kada postane staklast dodajte i češnjak te  dinstajte još jednu minutu. 

 

  1. Dodajte kuhanu rižu, crni papar, sol i peršin.

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

 

  1. Punite polovice paprike napravljenom smjesom i na vrh stavite sir. 

 

  1. Rasporedite rog paprike po plehu za pečenje i prelijte s malo vode.

 

  1. Pecite ih u pećnici oko pola sata tako da ih prekrijete folijom, a nakon pola sata skinite foliju i pecite ih još oko 10 minuta. 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe