Punjena rog paprika na meksički način
Punjena rog paprika na meksički način
Još jedan vegetarijanski recept dolazi
u meksičkoj verziji – s crnim grahom iz skupine mahunarki i kukuruzom iz skupine žitarica,
što osigurava sve esencijalne
aminokiseline, odnosno kompletne proteine.
Punjena rog paprika na
meksički način
Sastojci:
- 5 rog
paprika
- 400 g crnog graha iz konzerve (ispranog i
ocijeđenog)
- 400 g kukuruza iz konzerve (ocijeđenog)
- 1 šalica kuhane riže
- 1 glavica crvenog
luka (sjeckana)
- 2 režnja češnjaka (nasjeckana)
- 1 rajčica (sitno
sjeckana)
- 1 čajna žličica mljevenog kumina
- 1 čajna žličica dimljene paprike
- pola čajne žličice ljute paprike
- pola šalice svježeg korijandera (nasjeckanog)
- pola šalice naribanog cheddar sira
- crni papar
- sol
Priprema:
- Operite i očistite rog paprike od
sjemenki te odrežite peteljke.
2. Sojine ljuskice prelijte vrelom vodom i ostavite ih da
nabubre.
- Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a kada
postane staklast dodajte
i češnjak te dinstajte još jednu minutu.
4. Sojine ljuskice prelijte vrelom vodom i ostavite ih da
nabubre.
5. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte
luk, a kada postane staklast dodajte i češnjak te dinstajte još jednu minutu.
- Dodajte kuhanu rižu, crni papar, sol i peršin.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Punite polovice paprike napravljenom
smjesom i na vrh stavite sir.
- Rasporedite rog paprike po plehu za pečenje i prelijte
s malo vode.
- Pecite ih u pećnici oko pola sata tako
da ih prekrijete folijom, a nakon pola sata skinite foliju i pecite ih još
oko 10 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar