Polpete od povrća s ribljim štapićima
Polpete od povrća s ribljim štapićima
Polpete se mogu jesti tople ili hladne, same ili kao prilog uz meso ili ribu. Idealne su kao ručak ili užina koje djetetu možete ujutro samo spakirati za školu umjesto svakodnevnog sendviča.
Polpete od povrća s ribljim štapićima
Sastojci:
· Začinjena mješavina povrća
· 2 jaja
· 4 žlice brašna
· 1 žlica parmezana
· 450 g ribljih štapića
Priprema:
1. Kuhajte povrće u zagrijanoj tavi bez dodavanja ulja ili masti na srednje jakoj vatri oko 7 minuta uz stalno miješanje.
2. Ohladite, pa u njega umiješajte jaja, brašno i parmezan.
3. Na vruće ulje stavite žlicu smjese, pa pecite polpete oko tri minute na svakoj strani.
4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
5. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute riblje štapiće.
6. Pecite ih u pećnici 13 do 15 minuta uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar