Polpete od povrća s ribljim štapićima



Polpete od povrća s ribljim štapićima

 

 

 

 

Polpete se mogu jesti tople ili hladne, same ili kao prilog uz meso ili ribu. Idealne su kao ručak ili užina koje djetetu možete ujutro samo spakirati za školu umjesto svakodnevnog sendviča.

Polpete od povrća s ribljim štapićima

 

 

Sastojci:

 

·        Začinjena mješavina povrća

·        2 jaja

·        4 žlice brašna

·        1 žlica parmezana

·        450 g ribljih štapića

Priprema:

 

1.      Kuhajte povrće u zagrijanoj tavi bez dodavanja ulja ili masti na srednje jakoj vatri oko 7 minuta uz stalno miješanje.

2.      Ohladite, pa u njega umiješajte jaja, brašno i parmezan.

3.      Na vruće ulje stavite žlicu smjese, pa pecite polpete oko tri minute na svakoj strani.

4.      Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

5.      Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute riblje štapiće.

6.      Pecite ih u pećnici 13 do 15 minuta uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe