Piletina Lombardija u slasnom umaku
Piletina Lombardija u slasnom umaku
Piletina Lombardija popularno je jelo američke kuhinje. Iako
njeno ime upućuje da je povezano s Lombardijom ne postoje nikakvi dokazi koji
je spajaju s ovom regijom na sjeveru Italije. Dobar tek!
Piletina Lombardija u slasnom umaku
Sastojci
· 4 pileća prsa bez kosti
· 250 g naribane mozzarelle
· 250 g šampinjona
· 125 ml vina Marsala
· 65 ml pilećeg temeljca
· 30 g brašna
· 30 g maslaca
· 1 čajna žličica češnjaka u prahu
· Sol i papar po želji
· Biljno ulje po želji
· Peršin
Priprema:
1.
Začinite pileća prsa: posolite ih, popaprite i
dodajte češnjak u prahu.
2.
Pileća prsa potom uvaljajte u brašno.
3.
Zagrijte ulje u tavi, pa ispecite piletinu sa
svake strane oko pet do šest minuta dok ne dobije lijepu zlatno – smeđu boju.
4.
Uklonite piletinu iz tave i stavite je sa
strane.
5.
U istu tavu dodajte maslac, pa na njemu prepirjajte
nasjeckane gljive.
6.
Pirjajte ih oko pet minuta.
7.
Podlijte gljive s vinom i pilećim temeljcem.
8.
Kuhajte sve zajedno oko dvije minute.
9.
Vratite piletinu u tavu.
10. Na
vrh piletine dodajte naribanu mozzarellu i nasjeckani peršin.
11. Stavite
tavu u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite još 5 do 10 minuta dok se
piletina termički ne obradi do kraja, a sir se ne rastopi.
12. Piletina
je termički obrađena kada kuhinjskim termometrom temperatura mesa bude 75
stupnjeva.
13. Poslužite
piletinu Lombardija sa salatom po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar