Piletina Lombardija u slasnom umaku




Piletina Lombardija u slasnom umaku

 

 

 

 

Piletina Lombardija popularno je jelo američke kuhinje. Iako njeno ime upućuje da je povezano s Lombardijom ne postoje nikakvi dokazi koji je spajaju s ovom regijom na sjeveru Italije. Dobar tek!

 

 

 

 

Piletina Lombardija u slasnom umaku

 

 

Sastojci

 

·        4 pileća prsa bez kosti

·        250 g naribane mozzarelle

·        250 g šampinjona

·        125 ml vina Marsala

·        65 ml pilećeg temeljca

·        30 g brašna

·        30 g maslaca

·        1 čajna žličica češnjaka u prahu

·        Sol i papar po želji

·        Biljno ulje po želji

·        Peršin

 

 

 

Priprema:

 

1.      Začinite pileća prsa: posolite ih, popaprite i dodajte češnjak u prahu.

 

2.      Pileća prsa potom uvaljajte u brašno.

 

3.      Zagrijte ulje u tavi, pa ispecite piletinu sa svake strane oko pet do šest minuta dok ne dobije lijepu zlatno – smeđu boju.

 

4.      Uklonite piletinu iz tave i stavite je sa strane.

 

5.      U istu tavu dodajte maslac, pa na njemu prepirjajte nasjeckane gljive.

 

6.      Pirjajte ih oko pet minuta.

 

7.      Podlijte gljive s vinom i pilećim temeljcem.

 

8.      Kuhajte sve zajedno oko dvije minute.

 

9.      Vratite piletinu u tavu.

 

10.  Na vrh piletine dodajte naribanu mozzarellu i nasjeckani peršin.

 

11.  Stavite tavu u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite još 5 do 10 minuta dok se piletina termički ne obradi do kraja, a sir se ne rastopi.

 

12.  Piletina je termički obrađena kada kuhinjskim termometrom temperatura mesa bude 75 stupnjeva.

 

13.  Poslužite piletinu Lombardija sa salatom po želji.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe