Pikantna pržena skuša





Pikantna pržena skuša

 

 

Skuša se smatra najukusnijom plavom ribom Jadrana. Obiluje zdravim masnim kiselinama , mekanog je mesa i kostiju, pa je vrlo tražena. Dobar tek!

 

 

 

Pikantna pržena skuša

 

Sastojci:

  • dvije velike skuše
  • sok i pulpa jednog limuna
  • četiri češnja češnjaka
  • ljuta paprika
  • mljeveni kumin
  • sol

 

 

Priprema:

 

1.      Očistite skuše i odvojite filete od kosti.

 

2.      Od limuna, sitno sjeckanog češnjaka, ljute paprike i kumina napravite marinadu.

 

3.       Njome prelijte skušu i ostavite da stoji najmanje sat vremena.

 

4.      Nakon toga komade ribe pržite u woku ili dubokoj tavi, dok ne potamne sa svih strana.

 

5.      Pazite da ih ne presušite.

 

6.      Poslužite uz salatu od rikule, kuhanu blitvu s krumpirom ili lešo povrće po želji.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe