Pikantna pržena skuša
Pikantna pržena skuša
Skuša se smatra najukusnijom
plavom ribom Jadrana. Obiluje zdravim masnim kiselinama ,
mekanog je mesa i kostiju, pa je vrlo tražena. Dobar tek!
Pikantna
pržena skuša
Sastojci:
- dvije velike skuše
- sok i pulpa jednog limuna
- četiri češnja češnjaka
- ljuta paprika
- mljeveni kumin
- sol
Priprema:
1.
Očistite skuše i odvojite filete od kosti.
2.
Od limuna, sitno sjeckanog češnjaka, ljute
paprike i kumina napravite marinadu.
3.
Njome
prelijte skušu i ostavite da stoji najmanje sat vremena.
4.
Nakon toga komade ribe pržite u woku ili
dubokoj tavi, dok ne potamne sa svih strana.
5.
Pazite da ih ne presušite.
6.
Poslužite uz salatu od rikule, kuhanu blitvu s
krumpirom ili lešo povrće po želji.
Primjedbe
Objavi komentar