Pastina ili penicilin juha




Pastina ili penicilin juha

 

 

Talijani je zovu ‘penicilin juha ‘ ili pastina. Prilično se često priprema u njihovim domovima zimi kad je imunitetu potreban dodatan boost, a za ovu se juhu vjeruje da upravo to pruža. Puna je vitamina zbog povrća kojim obiluje, a i zgodna je za pripremu jer se sve kuha u jednom loncu, treba vam samo 30 minuta, a i odličan je comfort food. Dobar tek!

 

 

 

Pastina ili penicilin juha

 

Sastojci:

 

  • pastina (vrsta sitne tjestenine)
  • luk
  • mrkva
  • celer
  • češnjak
  • temeljac od pilećih kostiju
  • kurkuma
  • sol
  • mljeveni papar
  • maslac
  • parmezan
  • jaje
  • svježi peršin
  • limun

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Najprije nasjeckajte povrće i dinstajte luk, mrkvu, češnjak i celer na malo maslaca dok ne omekšaju.

 

2.      Nakon što povrće počne omekšavati, dodajte temeljac od pilećih kostiju (pun je cinka i smanjuje upalne procese), kurkumu, sol i papar.

 

3.      Kurkuma se dodaje zbog svojih protuupalnih svojstava, a svježe mljeveni papar omogućava tijelu da je bolje apsorbira.

 

4.       Nastavite kuhati juhu dok ne počne lagano vriti.

 

5.      Dodajte pastinu (a možete i orzo ako ga imate pri ruci) i kuhajte dok ne bude al dente.

 

6.       Maknite s vatre i umiješajte parmezan i dodatni maslac.

 

7.      Za dodatnu dozu proteina i kremoznost, možete dodati jaje.

 

8.       Dobro ga izmiješajte prije nego ga dodate u juhu, a zatim ga polako umiješajte dok neprekidno miješate pastinu.

 

9.      Dodajte malo svježeg peršina (pun je vitamina i minerala) i iscijedite malo limuna (za dodatak vitamina C) te uživajte!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe