Palačinke Baghrir




Palačinke Baghrir

 

 

Baghrir je ime marokanskih palačinki koje se rade od sitno mljevenoga griza, a karakterizira ih mekana i pomalo spužvasta tekstura. Zbog dodatka kvasca u smjesi te su palačinke prepune rupica, što im daje jedinstven izgled i okus. Štoviše, neki ih nazivaju i palačinkama s tisuću rupica.

 

 

 

Palačinke Baghrir

 

 

Sastojci:

  • 750 ml tople vode
  • 250 g fino mljevenoga griza
  • 100 g brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 žlica suhoga kvasca
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 čajna žličica soli

 

 

Priprema:

 

 

1.      U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: fino mljeveni griz, brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.

2.     U blender ulijte toplu vodu i dodajte kvasac.

3.      Blendajte polako uz postupno dodavanje suhih sastojaka dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

4.     Trebali biste dobiti nešto nalik na klasičnu smjesu za palačinke.

5.     Prekrijte smjesu plastičnom folijom i pustite da se odmori barem 10 minuta ili nešto duže, dok vrh smjese ne postane pjenast.

6.    Prebacite po jednu šeflju (kutlaču, kaciol) smjese u sredinu zagrijane tave s neprianjajućim dnom.

7.      Nemojte smjesu okretati po tavi kao što biste kod pečenja klasičnih palačinki, već pustite da sama formira svoj oblik.

8.     Pecite palačinke oko dvije minute, odnosno dok površina ne postane spužvasta i suha.

9.     Nemojte okretati palačinku.

10. Prebacite palačinku na tanjur i ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

11.   Poslužite s malo meda.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe