Oslić s kaparima
Oslić s kaparima
Oslić uvijek doživljavamo kao pomalo dosadnu ribu, ali oslić je sve samo ne dosadna riba! Bilo da ga radite na juhu, u pećnici ili ''na naglo'', njegov okus će vas uvijek nekako vratiti u djetinjstvo! Dobar tek!
Oslić s kaparima
Sastojci:
- 1/2 kg oslića
- 2 lovorova lista
- sol
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 5 zrna papra
- 4 režnja češnjaka
- 2 čajne žlice kapara
- 1 dl bijelog suhog vina
- 2 žlice škroba
- 25 g maslaca
Priprema:
1. U vruću vodu stavite maslinovo ulje, papar, sol, 2 režnja češnjaka, ocat, lovorov list i očišćenu ribu (ako je bila zaleđena, prvo je odledite) i kuhajte desetak minuta.
2. Kuhanu ribu izvadite na tanjur i odvojite na dvije polovice bez kosti.
3. U drugoj posudi rastopite maslac i dodajte češnjak te ga kratko propržite (30 sekundi).
4. Dodajte kapare i zalijte s pola šalice ribljeg temeljca (voda u kojoj se kuhala riba).
5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vino.
6. Nakon 2 minute dodajte škrob i miješajte na laganoj vatri još 1 min.
7. Ribu prelijte umakom i servirajte uz kuhani krumpir.
Primjedbe
Objavi komentar