Oslić s kaparima



Oslić s kaparima

 

 

 

Oslić uvijek doživljavamo kao pomalo dosadnu ribu, ali oslić je sve samo ne dosadna riba! Bilo da ga radite na juhu, u pećnici ili ''na naglo'', njegov okus će vas uvijek nekako vratiti u djetinjstvo! Dobar tek!

 

 

 

Oslić s kaparima

 

Sastojci:

  • 1/2 kg oslića
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 5 zrna papra
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 čajne žlice kapara
  • 1 dl bijelog suhog vina
  • 2 žlice škroba
  • 25 g maslaca

 

 

Priprema:

 

1.     U vruću vodu stavite maslinovo ulje, papar, sol, 2 režnja češnjaka, ocat, lovorov list i očišćenu ribu (ako je bila zaleđena, prvo je odledite) i kuhajte desetak minuta.

 

2.      Kuhanu ribu izvadite na tanjur i odvojite na dvije polovice bez kosti.

 

3.     U drugoj posudi rastopite maslac i dodajte češnjak te ga kratko propržite (30 sekundi).

 

4.     Dodajte kapare i zalijte s pola šalice ribljeg temeljca (voda u kojoj se kuhala riba).

 

5.      Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vino.

 

6.     Nakon 2 minute dodajte škrob i miješajte na laganoj vatri još 1 min.

 

7.      Ribu prelijte umakom i servirajte uz kuhani krumpir.

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe