Namaz od bučinih sjemenki




Namaz od bučinih sjemenki

 

 

Bučine sjemenke nisu samo ukusne nego su i prava mala superhrana prepuna zdravih masnoća, proteina i minerala koji su nam potrebni za cjelodnevnu energiju. Pripremite ovaj jednostavni namaz od bučinih sjemenki i obogatite svoj doručak ili užinu, a pritom se počastite brojnim zdravstvenim prednostima.

 

 

 

Namaz od bučinih sjemenki

 

Sastojci:

  • 100 g bučinih sjemenki
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice maslinova ulja (po želji možete koristiti i bučino ulje)
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica vode (ili više, ovisno o konzistenciji koju želite postići)
  • prstohvat papra (po želji)

 

 

Priprema:

 

1.      Bučine sjemenke lagano tostirajte na suhoj tavi na srednje jakoj vatri, dok ne počnu pucketati i ne poprime blago zlatnu boju.

 

2.      To će pojačati njihov okus i aromu.

 

3.      U blender stavite tostirane bučine sjemenke, oguljeni češnjak, maslinovo ulje, limunov sok i sol.

 

4.       Miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremasti namaz.

 

5.      Po potrebi dodajte žlicu vode i nastavite miksati dok ne postignete željenu gustoću.

 

6.      Ako volite gušći namaz, možete dodati manje vode.

 

7.      Na kraju dodajte prstohvat papra za dodatni okus i promiješajte.

 

 

Namaz od bučinih sjemenki možete poslužiti uz svježi kruh, krekere, prepečenac ili povrće poput mrkve, celera ili paprike. Idealan je i kao dodatak salatama ili prilog uz pečeno meso ili ribu.

 

Namaz možete čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana. Prije posluživanja promiješajte ga i uživajte u svakom zalogaju.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe