Marinirane srdele
Marinirane srdele
Za pripremu ovog jela potrebne su vam
svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko
noći istaknut ćete morski okus ribe.
Marinirane srdele
Sastojci:
- 1 kg srdela
- 3 glavice crvenog luka (cca 20
dkg)
- 3 lista lovora
- papra u zrnu po ukusu (10-ak
zrnaca)
- 3 dcl maslinova ulja za marinadu
- 2 dcl biljnog ulja za prženje
- štrog brašna za paniranje
- sol po ukusu
- 1 limun
- 1 dcl vinskog octa
- 2-3 češnja češnjaka
- ružmarin, timijan
Priprema:
1.
Srdele
očistite od iznutrica i glave, operite u slanoj vodi (salamuri) te dobro
osušite.
2.
Kad su se posušile, uvaljajte ih u brašno.
3.
Srdele popržite u dubokom ulju dok ne dobiju
zlatnožutu boju (treba pripaziti da se ne presuše).
4.
Očistite
luk te ga narežite na kolutiće te ga kratko propirjajte na maslinovu ulju.
5.
Dodajte lovor, papar, vinski ocat, češnjak,
začinsko bilje te ostavite da se propirja sve zajedno nekoliko minuta.
6.
Srdele
posložite u staklenku ili na tanjur, dodajte im ploške limuna i prelijte
marinadom.
7.
Sve se zajedno treba ohladiti. Srdele bi
uvijek trebale biti prekrivene tekućinom.
Primjedbe
Objavi komentar