Marinirane srdele





Marinirane srdele

 

 

Za pripremu ovog jela potrebne su vam svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko noći istaknut ćete morski okus ribe.

 

 

 

Marinirane srdele

 

Sastojci:

 

  • 1 kg srdela
  • 3 glavice crvenog luka (cca 20 dkg)
  • 3 lista lovora
  • papra u zrnu po ukusu (10-ak zrnaca)
  • 3 dcl maslinova ulja za marinadu
  • 2 dcl biljnog ulja za prženje
  • štrog brašna za paniranje
  • sol po ukusu
  • 1 limun
  • 1 dcl vinskog octa
  • 2-3 češnja češnjaka
  • ružmarin, timijan

 

 

Priprema:

 

1.     Srdele očistite od iznutrica i glave, operite u slanoj vodi (salamuri) te dobro osušite.

 

2.      Kad su se posušile, uvaljajte ih u brašno.

 

3.      Srdele popržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju (treba pripaziti da se ne presuše).

 

4.     Očistite luk te ga narežite na kolutiće te ga kratko propirjajte na maslinovu ulju.

 

5.      Dodajte lovor, papar, vinski ocat, češnjak, začinsko bilje te ostavite da se propirja sve zajedno nekoliko minuta.

 

6.     Srdele posložite u staklenku ili na tanjur, dodajte im ploške limuna i prelijte marinadom.

 

7.      Sve se zajedno treba ohladiti. Srdele bi uvijek trebale biti prekrivene tekućinom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe