Kočijaški gulaš - austrijski specijalitet
Kočijaški gulaš – austrijski specijalitet
Fijakerski, ili kočijaški gulaš priprema se na razne načine u Austriji,
ali jedan od popularnijih je onaj s jajima, kobasicama i poštenom količinom
mljevene paprike. Kočijaški gulaš možete poslužiti uz knedle od kruha ili kuhani krumpir te salatu
od pečene crvene paprike.
Kočijaški gulaš – austrijski specijalitet
Sastojci:
- 1 kg govedine za gulaš
- 750 g luka
- 150 g masti (ili ulja)
- 2 žlice slatke mljevene paprike
- 1 žličica ljute mljevene
paprike
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica pasirane rajčice
- 1 žličica mažurana
- 2 lista lovora
- 1 žličica kima
- 1 žlica octa
- sol, mljeveni papar
Prema želji:
- 4-6 jaja
- 4-6 kiselih krastavaca
- 2-3 para svježih kobasica za
kuhanje
Priprema:
1.
Luk narežite na
trakice, meso na kocke, a češnjak zgnječite.
2. U loncu zagrijte mast ili ulje i pržite luk na srednjoj vatri
dok ne posmeđi pa dodajte češnjak.
3. Dodajte mljevenu papriku i pasiranu rajčicu, promiješajte i brzo
ulijte ocat i malo vode.
4.
Pomiješajte kocke mesa
sa soli i paprom, te ih kratko popržite u tavi - ako je potrebno u više tura
kako bi se izvana moglo fino zapeći.
5.
Meso prebacite u lonac.
6. Umiješajte mažuran, lovor i kim, te ulijte dovoljno vode da meso
bude prekriveno.
7.
Promiješajte i kuhajte
na srednjoj vatri, djelomično poklopljeno, oko dva i pol do tri sata.
8.
Povremeno promiješajte i dolijte vode.
9. U međuvremenu, zagrijte vodu za kobasice i skuhajte ih.
10. Zagrijte maslac u tavi i ispržite jaja.
11. Krastavce narežite.
12. Na gulaš stavite prženo
jaje, a sa strane kobasicu.
13. Ukrasite kiselim
krastavcima.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar