Kočijaški gulaš - austrijski specijalitet




Kočijaški gulaš – austrijski specijalitet

 

 

Fijakerski, ili kočijaški gulaš priprema se na razne načine u Austriji, ali jedan od popularnijih je onaj s jajima, kobasicama i poštenom količinom mljevene paprike. Kočijaški gulaš možete poslužiti uz knedle od kruha ili kuhani krumpir te salatu od pečene crvene paprike.

 

 

 

Kočijaški gulaš – austrijski specijalitet

 

 

Sastojci:

  • 1 kg govedine za gulaš
  • 750 g luka
  • 150 g masti (ili ulja)
  • 2 žlice slatke mljevene paprike
  • 1 žličica ljute mljevene paprike
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 1 žličica mažurana
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica kima
  • 1 žlica octa
  • sol, mljeveni papar

 

 

Prema želji:

  • 4-6 jaja
  • 4-6 kiselih krastavaca 
  • 2-3 para svježih kobasica za kuhanje

 

 

Priprema:

 

1.      Luk narežite na trakice, meso na kocke, a češnjak zgnječite.

 

2.     U loncu zagrijte mast ili ulje i pržite luk na srednjoj vatri dok ne posmeđi pa dodajte češnjak. 

 

 

3.     Dodajte mljevenu papriku i pasiranu rajčicu, promiješajte i brzo ulijte ocat i malo vode.

 

4.     Pomiješajte kocke mesa sa soli i paprom, te ih kratko popržite u tavi - ako je potrebno u više tura kako bi se izvana moglo fino zapeći.

 

5.     Meso prebacite u lonac.

 

 

6.    Umiješajte mažuran, lovor i kim, te ulijte dovoljno vode da meso bude prekriveno.

 

7.     Promiješajte i kuhajte na srednjoj vatri, djelomično poklopljeno, oko dva i pol do tri sata.

 

8.      Povremeno promiješajte i dolijte vode.

 

 

9.     U međuvremenu, zagrijte vodu za kobasice i skuhajte ih.

 

10. Zagrijte maslac u tavi i ispržite jaja.

 

11.    Krastavce narežite.

 

12.   Na gulaš stavite prženo jaje, a sa strane kobasicu.

 

13.   Ukrasite kiselim krastavcima.

 

 

Dobar tek!

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe