Japanski tonkatsu




Japanski tonkatsu

 

 

Tonkatsu ili pohana svinjetina omiljeno je jelo u Japanu. Fino, hrskavo, brzo pripremljeno i posluženo s osvježavajućim umacima ili prilozima često se nađe na japanskim stolovima. Tonkatsu se pojavio u 19. stoljeću, kada ga je restoran Rengo-tei u Ginzi uvrstio u jelovnik.

 

 

 

Japanski tonkatsu

 

Sastojci:

  • 2 x 200 g lungića debljine oko 2 cm
  • 1 ½ žlica brašna
  • 1 jaje
  • ⅔ šalice od 250 ml panko mrvica
  • ulje za duboko prženje

 

 

Za posluživanje:

  • kupus
  • peršin
  • rajčica
  • limun
  • ulje
  • sol, papar
  • umak

 

 

Umak:

  • 1 ½ žlica umaka Worcestershire
  • 3 žlice umaka od rajčice ili kečapa
  • 1 žlica sojina umaka
  • ½ žličice šećera
  • 1 ½ žličica sitno naribane jabuke

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte sastojke za umak pa ga procijedite da biste uklonili komadiće jabuka.

 

2.     Očistite i lagano istucite svinjetinu da omekša.

 

3.     Pospite solju i paprom obje strane mesa.

 

 

4.     Meso stavite u brašno, zatim u umućeno jaje pa u krušne mrvice.

 

5.     Zagrijte ulje na 170 Celzijevih stupnjeva i pržite meso oko dvije minute.

 

6.     Okrenite ga i pržite još dok ne porumeni.

 

7.      Ponovno ga okrenite i pržite oko jedne minute, dok ne porumeni s druge strane, a zatim odložite na kuhinjski papir.

 

Svaki tonkatsu narežite na trake širine 2 cm. Poslužite uz narezani kupus, umak i druge dodatke prema želji.

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe