Japanski tonkatsu
Japanski tonkatsu
Tonkatsu ili pohana svinjetina
omiljeno je jelo u Japanu. Fino, hrskavo, brzo pripremljeno i posluženo s
osvježavajućim umacima ili prilozima često se nađe na japanskim
stolovima. Tonkatsu se pojavio u 19.
stoljeću, kada ga je restoran Rengo-tei
u Ginzi uvrstio u jelovnik.
Japanski tonkatsu
Sastojci:
- 2 x 200 g lungića debljine oko
2 cm
- 1 ½ žlica brašna
- 1 jaje
- ⅔ šalice od 250 ml panko mrvica
- ulje za duboko prženje
Za posluživanje:
- kupus
- peršin
- rajčica
- limun
- ulje
- sol, papar
- umak
Umak:
- 1 ½ žlica umaka Worcestershire
- 3 žlice umaka od rajčice ili
kečapa
- 1 žlica sojina umaka
- ½ žličice šećera
- 1 ½ žličica sitno naribane
jabuke
Priprema:
1.
Pomiješajte sastojke
za umak pa ga procijedite da biste uklonili komadiće jabuka.
2.
Očistite i lagano
istucite svinjetinu da omekša.
3.
Pospite solju i paprom
obje strane mesa.
4. Meso stavite u brašno, zatim u umućeno jaje pa u krušne mrvice.
5.
Zagrijte ulje na 170
Celzijevih stupnjeva i pržite meso oko dvije minute.
6.
Okrenite ga i pržite još dok ne porumeni.
7.
Ponovno ga okrenite i pržite oko jedne minute,
dok ne porumeni s druge strane, a zatim odložite na kuhinjski papir.
Svaki tonkatsu narežite
na trake širine 2 cm. Poslužite uz narezani kupus, umak i druge dodatke prema
želji.
Primjedbe
Objavi komentar