Cheesecake od bundeve
Cheesecake od bundeve
Cheesecake
od bundeve jedan je od slasnih glasnika jeseni koji miriše na cimet, muškatni oraščić i đumbir. Recept ne
traži puno truda u kuhinji, a ako ga poželite zakomplicirati, cheesecake možete
ukrasiti preljevom od karamele ili
vrhnjem koje izmiksajte u šlag s malo cimeta.
Cheesecake od bundeve
Sastojci:
- 200 g keksa
- 1 žlica šećera
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 120 g otopljenog maslaca
Krema:
- 680 g krem-sira
- 150 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 80 g kiselog vrhnja
- 1 i ½ žličice ekstrakta
vanilije
- 250 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- 1 žličica cimeta
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice đumbira u prahu
- ¼ žličice pimenta
Priprema:
1.
Kekse izmiksajte s
rastopljenim maslacem, cimetom, smeđim i bijelim šećerom pa utisnite u kalup za
pečenje (22 cm).
2.
Stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate
kremu.
3.
Izmiksajte krem sir s
obje vrste šećera na srednjoj brzini oko 1-2 minute.
4. Dodajte kiselo kiselo vrhnje i izmiksajte pa zatim dodajte
ekstrakt vanilije, pire od bundeve i začine.
5.
Miksajte dok se ne
sjedini.
6.
Umiksajte i jedno po
jedno jaje.
7.
Smjesu ravnomjerno
rasporedite preko pripremljene kore.
8.
Kolač pecite na 175 stupnjeva Celzija 40
minuta.
9.
Ostavite kolač da se
ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak i hladite 6 sati
ili preko noći.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar