Cheesecake od bundeve




Cheesecake od bundeve

 

 

Cheesecake od bundeve jedan je od slasnih glasnika jeseni koji miriše na cimet, muškatni oraščić i đumbir. Recept ne traži puno truda u kuhinji, a ako ga poželite zakomplicirati, cheesecake možete ukrasiti preljevom od karamele ili vrhnjem koje izmiksajte u šlag s malo cimeta.

 

 

 

Cheesecake od bundeve

 

 

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 120 g otopljenog maslaca

 

 

Krema:

  • 680 g krem-sira
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 1 i ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • ¼ žličice pimenta

 

 

 

Priprema:

 

1.      Kekse izmiksajte s rastopljenim maslacem, cimetom, smeđim i bijelim šećerom pa utisnite u kalup za pečenje (22 cm).

2.      Stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate kremu.

3.     Izmiksajte krem sir s obje vrste šećera na srednjoj brzini oko 1-2 minute.

4.     Dodajte kiselo kiselo vrhnje i izmiksajte pa zatim dodajte ekstrakt vanilije, pire od bundeve i začine.

5.     Miksajte dok se ne sjedini.

6.    Umiksajte i jedno po jedno jaje.

7.     Smjesu ravnomjerno rasporedite preko pripremljene kore.

8.      Kolač pecite na 175 stupnjeva Celzija 40 minuta.

9.     Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak i hladite 6 sati ili preko noći.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe