Cezar salata i pečena pileća krilca
Cezar salata i pečena pileća krilca
Porijeklo Cezar salate je - iz Meksika. Naime, prema legendi,
talijanski imigrant Caesar Cardini prvi put ju je pripremio u svom restoranu u
Tijuani 1924. godine, kada pomiješao dostupne sastojke - i tako osmislio recept
za jednu od najpoznatijih salata na svijetu. Druga priča pak donosi da su ovu
salatu osmislili kuhari restorana Cezar. Kako god, ova salata je izuzetno
ukusna i hranjiva, a preporuča se i onima koji žele dijetalnu prehranu - u tom
slučaju nemojte dodavati krutone u salatu.
Cezar salata i pečena pileća krilca
Sastojci:
Cezar salata:
- 1 velika glavica celera, oguljenog i
gulilicom za krumpir narezanog na tanke ploške
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista
peršina
- 2 jušne žlica kapara sitno sjeckanih
- 1 jabuka, oguljena i narezana na tanke
ploške
- 6 jušnih žlica milerama
- 3 čajne žlice dijonskog senfa
- 4 jušne žlice ekstra djevičanskog
maslinova ulja
- 4 žlice jabučnog octa
- sol i papar
Marinirana pileća krilca:
- maslinovo lje
- 1 kg pilećih krilaca
- sok od 2 limuna
- 1 čajna žlica ribane korice limuna
- 3 jušne žlice meda
- 2 jušne žlice worcestershire umaka
- 2 jušne žlice sezama
- 1/2 čajne žlice mljevene paprike
- 1 čajna žlica soli
Priprema:
1.
Celer ogulite i narežite na tanke ploškice.
2.
Jabuku
također.
3.
Za umak
pomiješajte mileram, senf, ulje, jabučni ocat i pomiješajte s celerom i
jabukom.
4.
Na kraju
celer posipajte kaparima i sitno sjeckanim listom peršina.
5.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
6.
U zdjeli
za marinadu pomiješajte limunov sok, koricu limuna, med, worcestershire umak i
sjemenke sezama.
7.
Krilca
posolite i dobro umiješajte u marinade.
8.
Krilca premjestite u posudu za pečenje koju ste
prethodno nauljili, prelijte marinadom i pecite 30 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar