Bučnice s gotovim korama
Bučnice s gotovim korama
Debeljuškasta buča napokon je dočekala svoju sezonu.
Popularni vjesnik jeseni volimo u raznim kombinacijama bilo da se radi o slanim
ili slatkim delicijama. Donosim vam najjednostavniji recept za male bučice koje
nastaju u svega pola sata, a s tanjura nestaju u trenu. U slast!
Bučnice s gotovim korama
Sastojci:
·
500 g
gotovih kora
·
500 g
buče
·
350 g
svježeg sira
·
2 jaja
·
Sol
Preljev:
·
100 g
otopljenog maslaca
·
100 ml
mineralne vode
·
100 ml
mlijeka
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2.
Buču očistite i naribajte.
3.
Posolite je i ostavite sa strane oko 10 minuta kako
bi pustila tekućinu.
4.
Stavite je u čistu krpu i čvrsto stisnite rukama
kako biste ocijedili višak vode.
5.
Buči dodajte sir i jaja, posolite i sve dobro
promiješajte.
6.
Za premaz pomiješajte sve sastojke i dodajte
malo soli.
7.
Raširite jednu koru i premažite je premazom, pa
na nju stavite drugu koru.
8.
Zatim uz rub stavite nadjev i zarolajte u
valjak, a njega potom zarolajte u zvrk.
9.
Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svu
smjesu.
10. Male
bučnice posložite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali uljem.
11. Prelijte
preko njih mješavinu maslaca, mineralne vode i mlijeka pecite oko pola sata dok
ne poprimi zlatnu boju.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar