Bučnice s gotovim korama




Bučnice s gotovim korama

 

 

 

 

Debeljuškasta buča napokon je dočekala svoju sezonu. Popularni vjesnik jeseni volimo u raznim kombinacijama bilo da se radi o slanim ili slatkim delicijama. Donosim vam najjednostavniji recept za male bučice koje nastaju u svega pola sata, a s tanjura nestaju u trenu. U slast!

 

 

 

 

Bučnice s gotovim korama

 

 

Sastojci:

 

·        500 g gotovih kora

·        500 g buče

·        350 g svježeg sira

·        2 jaja

·        Sol

 

 

Preljev:

 

·        100 g otopljenog maslaca

·        100 ml mineralne vode

·        100 ml mlijeka

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

 

2.      Buču očistite i naribajte.

 

3.      Posolite je i ostavite sa strane oko 10 minuta kako bi pustila tekućinu.

 

4.      Stavite je u čistu krpu i čvrsto stisnite rukama kako biste ocijedili višak vode.

 

5.      Buči dodajte sir i jaja, posolite i sve dobro promiješajte.

 

6.      Za premaz pomiješajte sve sastojke i dodajte malo soli.

 

7.      Raširite jednu koru i premažite je premazom, pa na nju stavite drugu koru.

 

8.      Zatim uz rub stavite nadjev i zarolajte u valjak, a njega potom zarolajte u zvrk.

 

9.      Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svu smjesu.

 

10.  Male bučnice posložite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali uljem.

 

11.  Prelijte preko njih mješavinu maslaca, mineralne vode i mlijeka pecite oko pola sata dok ne poprimi zlatnu boju.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe