Apple pie punč




Apple pie punč

 

 

 

Jesen je vrijeme kada tražimo tople, ugodne okuse koji nas podsjećaju na domaće slastice i miris svježe pečenih kolača. A jedan jesenski koktel posebno donosi okuse i mirise jeseni. Jedan od savršenih napitaka za hladnije dane je apple pie punč, odnosno punč okusa pite od jabuka – bezalkoholni koktel koji donosi bogate note jabuke, cimeta i začina. Isprobajte!

 

 

Apple pie punč

 

Sastojci:

  • 1 litra soka od jabuke
  • 2 žlice meda (ili javorova sirupa)
  • 2 štapića cimeta
  • 4 klinčića
  • 1 vanilin šećer ili malo ekstrakta vanilije
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • narezane kriške jabuke za ukras
  • kriška limuna (po želji)

 

 

Priprema:

 

  1. U velikom loncu zagrijte sok od jabuke na srednje jakoj vatri.

 

  1. Dodajte med, štapiće cimeta, klinčiće, vanilin šećer i muškatni oraščić te sve dobro promiješajte.

 

  1. Ostavite da se mješavina lagano kuha oko 10-15 minuta, dok se začini ne prožmu.

 

4.     Uklonite lonac s vatre i ostavite punč da se malo ohladi.

 

  1. Poslužite toplo, ukrašeno kriškama jabuke i po želji limunom.

 

  1. Možete poslužiti i hladno, u tom slučaju prelijte preko kockica leda. 

 

Uživajte u ovom toplom ili hladnom bezalkoholnom napitku koji će biti savršena pratnja vašim ugodnim jesenskim večerima. 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe