Apple pie punč
Apple pie punč
Jesen je vrijeme kada tražimo tople, ugodne okuse koji nas
podsjećaju na domaće slastice i miris svježe pečenih kolača. A jedan jesenski
koktel posebno donosi okuse i mirise jeseni. Jedan od savršenih napitaka za
hladnije dane je apple
pie punč,
odnosno punč okusa pite od
jabuka – bezalkoholni koktel koji donosi bogate note
jabuke, cimeta i začina. Isprobajte!
Apple pie punč
Sastojci:
- 1 litra soka od jabuke
- 2 žlice meda (ili javorova sirupa)
- 2 štapića cimeta
- 4 klinčića
- 1 vanilin šećer ili malo ekstrakta vanilije
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- narezane kriške jabuke za ukras
- kriška limuna (po želji)
Priprema:
- U velikom loncu zagrijte sok od jabuke na srednje jakoj
vatri.
- Dodajte med, štapiće cimeta, klinčiće, vanilin šećer i
muškatni oraščić te sve dobro promiješajte.
- Ostavite da se mješavina lagano kuha oko 10-15 minuta,
dok se začini ne prožmu.
4.
Uklonite lonac s vatre
i ostavite punč da se malo ohladi.
- Poslužite toplo, ukrašeno kriškama jabuke i po želji
limunom.
- Možete poslužiti i hladno, u tom slučaju prelijte preko
kockica leda.
Uživajte
u ovom toplom ili hladnom
bezalkoholnom napitku koji će biti savršena pratnja vašim
ugodnim jesenskim večerima.
Primjedbe
Objavi komentar