Torta s kesten - pireom bez pečenja
Torta s kesten – pireom bez pečenja
Jesen je nezamisliva bez kesten pirea, a ova poslastica
savršen i paše u razne slastice. Isprobajte recept za ovu predivnu i sočnu
tortu s namazom od ovih jesenskih plodova, orasima i rumom koja se ne peče.
Torta s kesten – pireom bez pečenja
Sastojci:
·
1 kg kesten pirea (nezaslađeni)
·
250 g šećera u prahu
·
125 g maslaca
·
150 g mljevenih oraha
·
2 žlice ruma
·
100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
1.
Pjenasto istucite maslac sa šećerom u prahu.
2.
Dodajte orahe i rum, pa smjesu dobro izmiksajte
te podijelite na dva dijela.
3.
U jedan
dio smjese ulijte otopljenu čokoladu i pola kilograma kesten pirea, a u drugi
dio preostali kesten pire.
4.
Kalup
obložite aluminijskom folijom i ulijte prvo dio bez čokolade, poravnajte, zatim
dio sa čokoladom.
5.
Stavite
u hladnjak da se stegne.
6.
Ukrasite
po želji.
Primjedbe
Objavi komentar