Torta s kesten - pireom bez pečenja





Torta s kesten – pireom bez pečenja

 

 

Jesen je nezamisliva bez kesten pirea, a ova poslastica savršen i paše u razne slastice. Isprobajte recept za ovu predivnu i sočnu tortu s namazom od ovih jesenskih plodova, orasima i rumom koja se ne peče.

 

 

 

Torta s kesten – pireom bez pečenja

 

 

Sastojci:

 

·       1 kg kesten pirea (nezaslađeni)

·       250 g šećera u prahu

·       125 g maslaca

·       150 g mljevenih oraha

·       2 žlice ruma

·       100 g čokolade za kuhanje

 

 

Priprema:

 

1.    Pjenasto istucite maslac sa šećerom u prahu.

 

2.    Dodajte orahe i rum, pa smjesu dobro izmiksajte te podijelite na dva dijela.

 

3.     U jedan dio smjese ulijte otopljenu čokoladu i pola kilograma kesten pirea, a u drugi dio preostali kesten pire.

 

4.     Kalup obložite aluminijskom folijom i ulijte prvo dio bez čokolade, poravnajte, zatim dio sa čokoladom.

 

5.     Stavite u hladnjak da se stegne.

 

6.     Ukrasite po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe