Rissoles - pohane rolice
Rissoles - pohane
rolice
Izvana hrskavi, iznutra mekani smotuljci od mesa i povrća omiljeni su indonezijski
zalogaji koji se ondje nazivaju rissoles. Sastojci
poput piletine ili mljevene junetine i povrća dodaju se tijesto poput onog za
palačinke i motaju. Rolice se potom uvaljaju u krušne mrvice i prže u ulju.
Rissoles – pohane rolice
Sastojci:
Za smjesu:
- 50 g mrkve
- 300 g pilećih prsa
- 2 žlice maslaca
- 1 manji luk
- 3 češnja češnjaka
- 40 g mlijeka u prahu
- 300 ml pileće juhe
- 1 mladi luk
- 1 stabljika celera
- 2 žlice brašna
- sol, papar
Za
paniranje:
·
250 g brašna
·
550 ml vode
·
1 veće jaje
·
1 žlica rastopljenog
maslaca
·
½ žlice soli
·
40 ml kondenziranog
mlijeka
Dodatno:
- 1 žlica brašna
- 2 žlice vode
Priprema:
1.
Mrkvu ogulite i
narežite na sitne kockice.
2.
Narežite i luk, mladi luk i stabljiku celera.
3.
Češnjak protisnite.
4.
Piletinu skuhajte na pari (oko 15 minuta) pa
kada omekša narežite meso.
5. Otopite maslac u tavi i pirjajte luk, bijeli dio mladog luka i
češnjak dok ne zamirišu i omekšaju, oko 3 minute.
6. Dodajte mrkvu, narezanu piletinu, pileću juhu, mlijeko u prahu,
sol i papar.
7. Promiješajte da se
sjedini.
8. Pospite brašnom i nastavite miješati da se ne naprave grudice.
9. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
10. Pospite sjeckanim zelenim
dijelom mladog luka i lišćem celera.
11. Promiješajte da se sjedini.
12. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
13. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
14. U veliku posudu dodajte brašno, sol i jaja.
15. Promiješajte da se sve sjedini.
16. Postupno dodajte mlijeko i miješajte da se dobro izmiješa.
17. Na kraju dodajte otopljeni maslac pa procijedite da nema
grudica.
18. Ako je previše rijetko dodajte još brašna, a prema potrebi
razrijedite vodom.
19. Zagrijte tavu (promjera od 12 cm) pa ulijte oko 50 ml smjese i
raširite je po tavi kao kad radite palačinke.
20.Kada se malo stvrdne
okrenite palačinku i ispecite je kratko na drugoj strani.
21. Nastavite dok ne završite s ostatkom tijesta.
22. Pomiješajte po žlicu brašna i vodu u zdjeli kako biste
napravili pastu za lijepljenje tijesta.
23. Svaku palačinku napunite žlicom nadjeva pa ravnomjerno
rasporedite.
24. Jednom zarolajte dio palačinke koji je bliže vama, a zatim
presavijte lijevu i desnu stranu.
25. Premažite unutrašnjost pastom od brašna i vode i zarolate do
kraja.
26. Pasta se koristi kako biste rolicu lakše zatvorili.
27. Nastavite s ostalim palačinkama.
28. Stavite rolice na lim obložen papirom za pečenje pa
stavite u zamrzivač na jedan sat.
28. Pomiješajte škrobno i obično brašni s vodom u rijetku, ali ne i
vodenastu smjesu.
29. Zagrijte puno ulja u
tavi, rolice premažite smjesom od brašna i uvaljajte u krušne mrvice.
30. U više tura pržite rolice na srednje jakoj vatri dok ne
porumene pa ih izvadite na papir koji će upiti višak masnoće.
Primjedbe
Objavi komentar