Rissoles - pohane rolice





Rissoles  - pohane rolice

 

 

 

Izvana hrskavi, iznutra mekani smotuljci od mesa i povrća omiljeni su indonezijski zalogaji koji se ondje nazivaju rissolesSastojci poput piletine ili mljevene junetine i povrća dodaju se tijesto poput onog za palačinke i motaju. Rolice se potom uvaljaju u krušne mrvice i prže u ulju.

 

 

 

Rissoles – pohane rolice

 

Sastojci:

 

Za smjesu:

 

  • 50 g mrkve
  • 300 g pilećih prsa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 40 g mlijeka u prahu
  • 300 ml pileće juhe
  • 1 mladi luk
  • 1 stabljika celera
  • 2 žlice brašna
  • sol, papar

 

 

Za paniranje:

 

·       250 g brašna

·       550 ml vode

·       1 veće jaje

·       1 žlica rastopljenog maslaca

·       ½ žlice soli

·       40 ml kondenziranog mlijeka

 

 

Dodatno:

  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice vode

 

 

Priprema:

 

1.      Mrkvu ogulite i narežite na sitne kockice.

 

2.      Narežite i luk, mladi luk i stabljiku celera.

 

3.     Češnjak protisnite.

 

4.      Piletinu skuhajte na pari (oko 15 minuta) pa kada omekša narežite meso.

 

 

5.     Otopite maslac u tavi i pirjajte luk, bijeli dio mladog luka i češnjak dok ne zamirišu i omekšaju, oko 3 minute.

 

6.    Dodajte mrkvu, narezanu piletinu, pileću juhu, mlijeko u prahu, sol i papar.

 

7.      Promiješajte da se sjedini.

 

8.     Pospite brašnom i nastavite miješati da se ne naprave grudice.

 

 

9.     Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

 

10.  Pospite sjeckanim zelenim dijelom mladog luka i lišćem celera.

 

11.   Promiješajte da se sjedini.

 

12.  Kušajte i prema potrebi dodajte soli.

 

13.  Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

 

14.  U veliku posudu dodajte brašno, sol i jaja.

 

 

15.  Promiješajte da se sve sjedini.

 

16. Postupno dodajte mlijeko i miješajte da se dobro izmiješa.

 

17.  Na kraju dodajte otopljeni maslac pa procijedite da nema grudica.

 

18. Ako je previše rijetko dodajte još brašna, a prema potrebi razrijedite vodom.

 

19. Zagrijte tavu (promjera od 12 cm) pa ulijte oko 50 ml smjese i raširite je po tavi kao kad radite palačinke.

 20.Kada se malo stvrdne okrenite palačinku i ispecite je kratko na drugoj strani.

21. Nastavite dok ne završite s ostatkom tijesta.

22. Pomiješajte po žlicu brašna i vodu u zdjeli kako biste napravili pastu za lijepljenje tijesta. 

23. Svaku palačinku napunite žlicom nadjeva pa ravnomjerno rasporedite.

24. Jednom zarolajte dio palačinke koji je bliže vama, a zatim presavijte lijevu i desnu stranu.

25. Premažite unutrašnjost pastom od brašna i vode i zarolate do kraja.

26. Pasta se koristi kako biste rolicu lakše zatvorili.

27. Nastavite s ostalim palačinkama.

28. Stavite rolice na lim obložen papirom za pečenje pa stavite u zamrzivač na jedan sat.

28. Pomiješajte škrobno i obično brašni s vodom u rijetku, ali ne i vodenastu smjesu.

 

29.  Zagrijte puno ulja u tavi, rolice premažite smjesom od brašna i uvaljajte u krušne mrvice.

 

30. U više tura pržite rolice na srednje jakoj vatri dok ne porumene pa ih izvadite na papir koji će upiti višak masnoće.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe