TATARSKI OD LOSOSA



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a292/Volite-li-losos-pripremite-tatarski-biftek-od-lososa.html


TATARSKI OD LOSOSA 


Sastojci:

• 1 filet lososa bez kože oko 200 g
• sol i bijeli papar
• 1 žlica maslinova ulja 
• 1 limun 
• 1 vezica vlasca 
• 1 mladi luk
• 200 g kiselog vrhnja 
• 1 ljubičasti luk
• šaka svježeg špinata 




Priprema:


Ribu operite, osušite kuhinjskim ubrusom i sitno nasjeckajte oštrim nožem. 

Nasjeckano meso skupite na hrpicu i još jednom nasjeckajte tako da riba bude fino usitnjena. 

Usitnjenu ribu stavite u staklenku ili porculansku zdjelu, posolite je, popaprite te odmah pomiješajte s uljem i žličicom sitno naribane limunove korice. 

Potom umiješajte sjeckani vlasac i mladi luk, pokrijte zdjelu folijom i stavite ribu pola sata u hladnjak.

Oljušteni ljubičasti luk sitno nasjeckajte, pomiješajte s vrhnjem i malo limunove korice pa umak posolite i popaprite. 

Tatarski biftek poslužite sa špinatom, umakom od vrhnja i tostom. 



Primjedbe