TATARSKI OD LOSOSA
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a292/Volite-li-losos-pripremite-tatarski-biftek-od-lososa.html
TATARSKI OD LOSOSA
Sastojci:
• 1 filet lososa bez kože oko 200 g
• sol i bijeli papar
• 1 žlica maslinova ulja
• 1 limun
• 1 vezica vlasca
• 1 mladi luk
• 200 g kiselog vrhnja
• 1 ljubičasti luk
• šaka svježeg špinata
Priprema:
Ribu operite, osušite kuhinjskim ubrusom i sitno nasjeckajte oštrim nožem.
Nasjeckano meso skupite na hrpicu i još jednom nasjeckajte tako da riba bude fino usitnjena.
Usitnjenu ribu stavite u staklenku ili porculansku zdjelu, posolite je, popaprite te odmah pomiješajte s uljem i žličicom sitno naribane limunove korice.
Potom umiješajte sjeckani vlasac i mladi luk, pokrijte zdjelu folijom i stavite ribu pola sata u hladnjak.
Oljušteni ljubičasti luk sitno nasjeckajte, pomiješajte s vrhnjem i malo limunove korice pa umak posolite i popaprite.
Tatarski biftek poslužite sa špinatom, umakom od vrhnja i tostom.
Primjedbe
Objavi komentar