PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a1694/Talijanski-recept-za-punjene-lignje-u-bijelom-vinu.html
PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU
Sastojci:
• 8 lignji
• 200 g krušnih mrvica
• 50 g parmezana
• 2 češnja češnjaka
• 1 žličica naribanu limunove korice
• 1 vezica peršina
• 120 ml suhog bijelog vina
• maslinovo ulje
•sol
Priprema:
Lignje očistite i odstranite krakove ili kupite očišćene.
Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, naribanu koricu limuna i nasjeckani peršin.
Na malo maslinova ulja u tavi popržite nasjeckani češnjak pa dodajte krakove.
Popržene krakove s češnjakom dodajte u smjesu s krušnim mrvicama.
Napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom.
Posložite ih u malo nauljenu posudu za pečenje i posolite.
Pržite s obje strane 5 do 6 minuta pa podlijte bijelim vinom.
Poklopite i pirjajte još 15 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar