PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU




https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a1694/Talijanski-recept-za-punjene-lignje-u-bijelom-vinu.html



PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU


Sastojci:

• 8 lignji 
• 200 g krušnih mrvica 
• 50 g parmezana 
• 2 češnja češnjaka 
• 1 žličica naribanu limunove korice 
• 1 vezica peršina 
• 120 ml suhog bijelog vina 
• maslinovo ulje 
•sol



Priprema:


Lignje očistite i odstranite krakove ili kupite očišćene.

Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, naribanu koricu limuna i nasjeckani peršin.

Na malo maslinova ulja u tavi popržite nasjeckani češnjak pa dodajte krakove. 

Popržene krakove s češnjakom dodajte u smjesu s krušnim mrvicama. 

Napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. 

Posložite ih u malo nauljenu posudu za pečenje i posolite.

Pržite s obje strane 5 do 6 minuta pa podlijte bijelim vinom. 

Poklopite i pirjajte još 15 minuta. 


Primjedbe