JUNEĆI GULAŠ
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5382/recept-za-najsocniji-juneci-gulas.html
JUNEĆI GULAŠ
Sastojci:
• 500 g juneće plećke ili buta
• ulje
• 2 glavice luka
• 2 češnja češnjaka
• malo mljevene crvene paprike
• lovorov list
• suhi začini po želji
• malo pasirane rajčice ili koncentrata rajčice
• sol i papar
• peršinov list
Priprema:
Luk narežite na sitne komade i pržite na ulju uz neprestano miješanje što dulje dok ne postane žut i staklast.
Meso narežite na kocke i pustite da odstoji kako bi poprimilo sobnu temperaturu.
Potom ga dodajte na prženi luk i dinstajte dok ne ispari sva tekućina.
Dodajte češnjak, a malo poslije i mljevenu papriku te suhe začine po želji.
Podlijte čašom vode, promiješajte i kuhajte poklopljeno oko dva sata uz postupno dolijevanje tekućine.
Meso na kraju treba biti potpuno pokriveno umakom.
Pred kraj kuhanja dodajte rajčicu.
Na samom kraju začinite solju, paprom te opranim i narezanim peršinovim listom.
Primjedbe
Objavi komentar