JUNEĆI GULAŠ




https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5382/recept-za-najsocniji-juneci-gulas.html



JUNEĆI GULAŠ 


Sastojci:

• 500 g juneće plećke ili buta 
• ulje
• 2 glavice luka
• 2 češnja češnjaka 
• malo mljevene crvene paprike 
• lovorov list 
• suhi začini po želji 
• malo pasirane rajčice ili koncentrata rajčice 
• sol i papar
• peršinov list 




Priprema:


Luk narežite na sitne komade i pržite na ulju uz neprestano miješanje što dulje dok ne postane žut i staklast. 

Meso narežite na kocke i pustite da odstoji kako bi poprimilo sobnu temperaturu. 

Potom ga dodajte na prženi luk i dinstajte dok ne ispari sva tekućina.

Dodajte češnjak, a malo poslije i mljevenu papriku te suhe začine po želji. 

Podlijte čašom vode, promiješajte i kuhajte poklopljeno oko dva sata uz postupno dolijevanje tekućine.

Meso na kraju treba biti potpuno pokriveno umakom. 

Pred kraj kuhanja dodajte rajčicu.

Na samom kraju začinite solju, paprom te opranim i narezanim peršinovim listom.

Primjedbe