SLANA PITA OD BUNDEVE S GOTOVIM KORAMA
Slana pita od bundeve s gotovim korama Kad zahadi, bundeva postaje kraljica tanjura, i bojom i okusom, ali i dobrobitima koje ima za zdravlje. Bundeva pruža slast kremastim juhama, odličan je prilog mesu, a nezaobilazna je i u kolačima. No mnogi je najviše vole upravo u slatkim i slanim pitama. Slana pita od bundeve s gotovim korama Sastojci: 500 g tikve Gotove kore za pitu 150 g svježeg sira 2 – 3 jušne žlice kiselog vrhnja 2 jaja 3 jušne žlice otopljenog maslaca crni papar sol 2 – 3 jušne žlice griza. Priprema: Tikvu grubo naribajte, a potom je ostavite 10 minuta da pusti vodu. Potom, pomiješajte jaja, vrhnje, sol, papar i sir s tikvom, a ako je smjesa rijetka dodajte krušne mrvice koje će upiti tekućinu. Punite kore nadjevom i zarolajte u obliku pužića te položite u okruglu posudu za pečenje. Gornju koru premažite još uljem ili maslacem. Pecite na 200 °C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju. Prije posluživanja po želji prelijte po piti još malo...