Teleća jetrica s koromačem
Teleća jetrica s koromačem
Ideja
o jedenju jetrica nekima možda i nije pretjerano primamljiva, ali dovoljno je
sladokusaca koji, i kad ne znaju njezina pozitivna svojstva, ne mogu zamisliti
život bez konzumiranja vrhunskih guščjih jetrica ili, oni skromniji i plićeg
džepa, svježih i prefinih telećih. Za nevjerne Tome valja istaknuti kako su
jetra dio životinje koji sadrži najviše nutrijenata, a usto su kao hrana
niskokalorična i bogata visokokvalitetnim bjelančevinama.
Teleća jetrica s koromačem
Sastojci:
- 500 g telećih jetrica
- 3 koromača
- dvije naranče
- jogurt
- sol, papar
- ljuta paprika
- limunov sok
- maslinovo ulje
- 1 dl bijelog vina
Priprema:
1.
Koromač kratko blanširajte u slanoj vodi, tek
toliko da malo omekša.
2.
Ocijedite ga i pustite da se ohladi.
3.
Ogulite
naranče i nasjeckajte ih na sitno.
4.
Jogurt
pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i malo ljute paprike.
5.
Time prelijte koromač, pa salati dodajte i
naranču.
6.
Hladite
barem pola sata.
7. Tanko narežite teleća jetrica.
8.Podlijte vinom i pustite da se reducira.
9. Umakom prelijte jetrica.
10.Poslužite s hladnom salatom od koromača.
Savjet:
Ukoliko želite da snažan okus koromača dođe do
izražaja preskočite jogurt, i koromač začinite samo uljem i limunovim sokom,
ali naranča će mu u oba slučaja odlično pristajati. Ljubitelji koromača istu
ovu salatu mogu probati i i u sirovoj verziji – dakle s jogurtom, ali bez
kuhanja.
Primjedbe
Objavi komentar