Teleća jetrica s koromačem





Teleća jetrica s koromačem

 

 

 

Ideja o jedenju jetrica nekima možda i nije pretjerano primamljiva, ali dovoljno je sladokusaca koji, i kad ne znaju njezina pozitivna svojstva, ne mogu zamisliti život bez konzumiranja vrhunskih guščjih jetrica ili, oni skromniji i plićeg džepa, svježih i prefinih telećih. Za nevjerne Tome valja istaknuti kako su jetra dio životinje koji sadrži najviše nutrijenata, a usto su kao hrana niskokalorična i bogata visokokvalitetnim bjelančevinama.

 

 

 

Teleća jetrica s koromačem

 

Sastojci:

 

  • 500 g telećih jetrica
  • 3 koromača
  • dvije naranče
  • jogurt
  • sol, papar
  • ljuta paprika
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • 1 dl bijelog vina

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Koromač kratko blanširajte u slanoj vodi, tek toliko da malo omekša.

 

2.       Ocijedite ga i pustite da se ohladi.

 

3.       Ogulite naranče i nasjeckajte ih na sitno.

 

4.       Jogurt pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i malo ljute paprike.

 

5.      Time prelijte koromač, pa salati dodajte i naranču.

 

6.       Hladite barem pola sata.

7. Tanko narežite teleća jetrica.

 

8.Podlijte vinom i pustite da se reducira.

 

9. Umakom prelijte jetrica.

 

10.Poslužite s hladnom salatom od koromača.

 

 

Savjet:

 

Ukoliko želite da snažan okus koromača dođe do izražaja preskočite jogurt, i koromač začinite samo uljem i limunovim sokom, ali naranča će mu u oba slučaja odlično pristajati. Ljubitelji koromača istu ovu salatu mogu probati i i u sirovoj verziji – dakle s jogurtom, ali bez kuhanja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe