Savjet za nevjerojatno sočan biskvit
Savjet za nevjerojatno sočan biskvit
I dok svi obožavaju sočne meke torte s puno slojeva, nema većeg
razočaranja nego kada suhi i mrvičasti biskvit pokvari
kremu i cijelo iskustvo. Biskviti koji se zalijevaju raznim sirupima ili
zašećerenim mlijekom vjerojatno neće ni doći u opasnost da se presuše, ali
klasičan biskvit za torte – i prečesto hoće.
Bez filozofije
Biskvit se počne sušiti čim ga izvadimo iz pećnice, a što duže
stoji na otvorenom, to će biti sve suši i suši. Ovim trikom jednostavno ćete
spriječiti vlagu da ispari i natjerati je da ostane u biskvitu. Sve što vam
treba (osim ispečenog biskvita) jest plastična kuhinjska folija i dovoljno mjesta u zamrzivaču.
A
postupak je sljedeći. Ispečeni biskvit ostavite da se hladi 15-ak minuta na
sobnoj temperaturi, a zatim ga zamotajte
u dva sloja plastične folije. Zamotani biskvit stavite u
zamrzivač na barem pola sata ili
40 minuta, a možete i preko noći.
Zamrznuti
biskvit odmotajte i odmah premažite
kremom ili glazurom, ili ga stavite preko noći u
hladnjak kako bi idući dan bio spreman za premazivanje. Primijetit ćete ne samo
da je i dalje sočan nego i da se ne mrvi, pa je i slaganje torte urednije i
jednostavnije.
Primjedbe
Objavi komentar