Sarma u vinovoj lozi





Sarma u vinovoj lozi

 

 

Klasične sarme se pripremaju u gotovo svakoj kući, ali da na štednjaku događanja ne bi uvijek bila ista, mi Vam predlažem nešto egzotičniju grčku vrstu sarmi. Zato nabavite listove vinove loze i nek` kulinarske igre započnu!

 

 

 

Sarma u vinovoj lozi

 

Sastojci:

 

  • 300 g lišća vinove loze
  • 500 g mljevene junetine
  • 50 g crvenog luka
  • 150 g riže
  • 1 dl ulja
  • papar
  • sol
  • peršinov list
  • limun
  • maslac

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Listove vinove loze blanširajte pet minuta u kipućoj vodi pa ostavite da se ohlade.

 

2.       Za to vrijeme u tavu stavite mljeveno meso i dodajte luk koji ste sitno nasjeckali.

 

3.       Začinite solju, paprom i peršinovim listom pa dodajte i rižu.

 

4.      Sve zajedno dinstajte oko deset minuta pa ostavite da se ohladi.

 

5.       Listove vinove loze punite smjesom i motajte kao klasičnu sarmu od kiselog kupusa (manje su veličine, naravno).

 

6.      Tako zamotano slažite u dublji lonac, zalijte vodom i kuhajte oko 20 minuta.

 

7.      Na kraju možete još sve zaliti limunovim sokom i rastopljenim maslacem.

 

 

Savjet:

 

Kako vam se sarmice ne bi odmotavale, prvo preklopite jednu stranu lista i zarolajte ga s nadjevom, a ostatak samo ugurajte unutra. Dno posude obložite s nekoliko listova vinove loze kako sarmice ne bi zagorjele. Ako želite obrok bez mesa, sarmice možete puniti i samo rižom. U tom slučaju možete dodati pinjole, pa čak i sušene grožđice.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe