Saltimbocca s pršutom i kaduljom





Saltimbocca s pršutom i kaduljom

 

 

 

Slasno jelo od teletine s pršutom i kaduljom talijanski je klasik i, ako ste barem jednom do sada posjetili Rim, sigurni smo da ste za njega već čuli. Naziv saltimbocca u prijevodu zapravo znači ‘skočiti u usta‘, a oni koji su ga probali kažu da je zbilja toliko ukusno da će vam gotovo samo skakati u usta, sve dok ne ispraznite svoj tanjur.

 

 

 

 

Saltimbocca s pršutom i kaduljom

 

 

Sastojci:

 

·       4x 150 g telećeg filea

·       4 šnite pršuta

·       4 lista kadulje

·       80 g maslaca

·       100 g bijelog vina

·       20 g maslinovog ulja

·       20 ml vode

·       sol i papar

 

 

 

Priprema:

 

1.      Položite teleći file na dasku za rezanje, prekrijte prozirnom folijom i tucite ih batićem za meso dok ne budu debljine oko 5 milimetara.

 

2.      Začinite obje strane svih komada solju i paprom.

 

3.       Na svaki komad mesa odozgo položite šnitu pršuta, prekrijte meso, zatim stavite list kadulje.

 

4.      Meso, kadulju i pršut probodite čačkalicom da slojevi ostanu na mjestu.

 

5.      Zatim, zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te dodajte pola preporučene količine maslaca zajedno sa malo ulja.

 

6.       Stavite filete ravnom stranom prema dolje na tavu i pecite dok ne porumene s donje strane.

 

7.      U tavu dodajte bijelo vino i pustite da prvo ispari prije nego što pokrijete tavu poklopcem kako bi se jelo u potpunosti skuhalo.

 

8.       Izvadite iz tave i poslužite na tanjuru.

 

9.       Dodajte ostatak maslaca u tavu zajedno s vodom da deglazirate i pirjajte dok ne dobijete bogati, sjajni umak.

 

10.   Umakom prelijte posluženo jelo u tanjuru.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe