Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna
Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna
Bilo da izbjegavate brašno ili
želite isprobati nešto novo – quiche s
koricom od krumpira odlična je ideja. Najviše vremena otići će vam na ribanje
krumpira, ali ostatak pripreme poprilično je jednostavan.
Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna
Sastojci:
Kora:
- 600 g naribanog krumpira
- 60 g sira (cheddar), naribanog
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog
crnog papra
Nadjev:
- 2 žlice maslaca
- 1/2 glavice luka, tanko narezanog
- 6 velikih jaja, lagano umućenih
- 120 g vrhnja za kuhanje
- 4 kriške slanine
- 115 g sira (cheddar), naribanog
- 1 žlica vlasca, tanko
nasjeckanog, plus dodatno za ukrašavanje
- sol i papar po ukusu
Priprema:
1.
Istisnite što je više
moguće tekućine iz naribanog krumpira pa ga pomiješajte sa ribanim sirom, soli
i paprom te sve zajedno promiješajte.
2. Lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm i ravnomjerno
utisnite smjesu krumpira na dno i stranice kalupa, pazeći da nema rupa u kori
kako nadjev ne bi iscurio.
3. Stavite kalup u zamrzivač i ostavite najmanje 1 sat.
4.
Zagrijte pećnicu na
220 °C.
5. Stavite zamrznutu koru u pećnicu i pecite je 15 minuta.
6. Izvadite iz pećnice i
malo ohladite.
7.
Kriške slanine stavite
na hladnu tavu pa zagrijavajte dok ne postane hrskava, a zatim je ohladite i
usitnite.
8. U tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri.
9. Dodajte luk i lagano ga pržite 10 do 15 minuta.
10. Začinite solju i paprom.
11. Ostavite sa strane.
12.
Pomiješajte jaja i
vrhnje, dodajte preostale sastojke, uključujući karamelizirani luk, i sve
promiješajte.
13.
Začinite solju i
paprom.
14.
Ulijte smjesu za
nadjev u djelomično pečenu koru i stavite u pećnicu.
15.
Smanjite temperaturu
pećnice na 190 °C i pecite 25 do 30 minuta ili dok se jaja ne stegnu.
16.
Izvadite quiche iz pećnice i nožićem prođite oko rubova
kalupa.
17.
Otpustite stranice kalupa i vratite quiche u pećnicu na dodatnih 10 do 15 minuta kako
bi kora bila hrskava sa svih strana.
18. Izvadite quiche iz pećnice
i ohladite 10 minuta.
19. Narežite ga na kriške,
pospite narezanih vlascem i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar