Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna






Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna

 

 

 

Bilo da izbjegavate brašno ili želite isprobati nešto novo – quiche s koricom od krumpira odlična je ideja. Najviše vremena otići će vam na ribanje krumpira, ali ostatak pripreme poprilično je jednostavan.

 

 

 

Quiche od krumpira sa sirom i slaninom bez brašna

 

Sastojci:

 

Kora:

  • 600 g naribanog krumpira
  • 60 g sira (cheddar), naribanog
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

 

 

Nadjev:

  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 glavice luka, tanko narezanog
  • 6 velikih jaja, lagano umućenih
  • 120 g vrhnja za kuhanje
  • 4 kriške slanine
  • 115 g sira (cheddar), naribanog
  • 1 žlica vlasca, tanko nasjeckanog, plus dodatno za ukrašavanje
  • sol i papar po ukusu

 

 

 

Priprema:

 

1.      Istisnite što je više moguće tekućine iz naribanog krumpira pa ga pomiješajte sa ribanim sirom, soli i paprom te sve zajedno promiješajte.

2.     Lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm i ravnomjerno utisnite smjesu krumpira na dno i stranice kalupa, pazeći da nema rupa u kori kako nadjev ne bi iscurio.

3.     Stavite kalup u zamrzivač i ostavite najmanje 1 sat.

4.     Zagrijte pećnicu na 220 °C.

5.     Stavite zamrznutu koru u pećnicu i pecite je 15 minuta.

6.     Izvadite iz pećnice i malo ohladite.

7.     Kriške slanine stavite na hladnu tavu pa zagrijavajte dok ne postane hrskava, a zatim je ohladite i usitnite. 

8.     U tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri.

9.     Dodajte luk i lagano ga pržite 10 do 15 minuta.

10. Začinite solju i paprom.

11.   Ostavite sa strane.

12.  Pomiješajte jaja i vrhnje, dodajte preostale sastojke, uključujući karamelizirani luk, i sve promiješajte.

13.  Začinite solju i paprom.

14.  Ulijte smjesu za nadjev u djelomično pečenu koru i stavite u pećnicu.

15.  Smanjite temperaturu pećnice na 190 °C i pecite 25 do 30 minuta ili dok se jaja ne stegnu.

16. Izvadite quiche iz pećnice i nožićem prođite oko rubova kalupa.

17.   Otpustite stranice kalupa i vratite quiche u pećnicu na dodatnih 10 do 15 minuta kako bi kora bila hrskava sa svih strana.

18. Izvadite quiche iz pećnice i ohladite 10 minuta.

19.  Narežite ga na kriške, pospite narezanih vlascem i poslužite.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe