Kremasta tjestenina s umakom od bundeve





Kremasta tjestenina s umakom od bundeve

 

 

Jesen nam donosi obilje slasnih plodova, a među njima je kraljica jeseni - bundeva. Osim kao dekoracija u interijeru i eksterijeru, bundeva se može iskoristiti i u kulinarstvu i to na bezbroj načina. Od nje se mogu napraviti fine juhe, može se jesti kao prilog umjesto krumpira, a jako je ukusna i u kombinaciji s tjesteninom.

 

 

 

Kremasta tjestenina s umakom od bundeve

 

 

Sastojci:

 

·       220 grama integralne tjestenine

 

·       60 mililitara maslinovog ulja

 

·       2 češnja češnjaka

 

·       200 grama pirea od bundeve

 

·       2 žlice mlijeka

 

·       1 žlica vinskog octa

 

·       170 mililitara povrtnog temeljca

 

·       1 prstohvat soli

 

·       1 prstohvat papra

 

·       4 lista svježe kadulje

 

·       100 grama ribanog parmezana

 

·       100 grama špinata

 

·       50 grama sjeckanih oraha

 

 

 

Priprema:

 

1.    Tjesteninu skuhaj prema uputama i ostavi sa strane.

 

2.    Na srednje jakoj vatri u loncu kratko popeci češnjak na maslinovom ulju pa dodaj pire od bundeve, mlijeko, ocat, povrtni temeljac, sol i papar.

 

3.    Promiješaj i ostavi da se kuha oko 5 minuta.

 

4.    Zatim u smjesu umiješaj listove kadulje (svježe ili sušene) i ribani parmezan.

 

5.     Ostavi da se još kratko kuha na laganoj vatri, oko 2-3 minute.

 

6.    Makni lonac s vatre pa dodaj špinat, promiješaj i na kraju dodaj i kuhanu tjesteninu.

 

7.    Ukrasi sjeckanim orasima i ribanim parmezaznom (po želji) te kaduljom.

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe