Kremasta tjestenina s umakom od bundeve
Kremasta tjestenina s umakom od bundeve
Jesen
nam donosi obilje slasnih plodova, a među njima je kraljica jeseni - bundeva.
Osim kao dekoracija u interijeru i eksterijeru, bundeva se može iskoristiti i u
kulinarstvu i to na bezbroj načina. Od nje se mogu napraviti fine juhe, može se
jesti kao prilog umjesto krumpira, a jako je ukusna i u kombinaciji s
tjesteninom.
Kremasta tjestenina s umakom od bundeve
Sastojci:
· 220 grama integralne
tjestenine
· 60 mililitara maslinovog ulja
· 2 češnja češnjaka
· 200 grama pirea od bundeve
· 2 žlice mlijeka
· 1 žlica vinskog octa
· 170 mililitara povrtnog temeljca
· 1 prstohvat soli
· 1 prstohvat papra
· 4 lista svježe kadulje
· 100 grama ribanog parmezana
· 100 grama špinata
· 50 grama sjeckanih oraha
Priprema:
1.
Tjesteninu skuhaj prema uputama i ostavi sa
strane.
2.
Na srednje jakoj vatri u loncu kratko popeci
češnjak na maslinovom ulju pa dodaj pire od bundeve, mlijeko, ocat, povrtni
temeljac, sol i papar.
3.
Promiješaj i ostavi da se kuha oko 5 minuta.
4.
Zatim u smjesu umiješaj listove kadulje (svježe
ili sušene) i ribani parmezan.
5.
Ostavi da
se još kratko kuha na laganoj vatri, oko 2-3 minute.
6.
Makni lonac s vatre pa dodaj špinat, promiješaj i
na kraju dodaj i kuhanu tjesteninu.
7.
Ukrasi sjeckanim orasima i ribanim parmezaznom
(po želji) te kaduljom.
Primjedbe
Objavi komentar