Karamelizirani kotleti s jabukama
Karamelizirani kotleti s jabukama
Opće je poznato da se svinjetina i jabuke
'vole', zato i donosim ovu slasnu ideju za fini nedjeljni ručak kakav mogu biti
samo ovi prefini svinjski kotleti s jabukama
Karamelizirani kotleti s jabukama
Sastojci:
- 4-6 svinjskih kotleta
- 2 jušne žlice smeđeg šećera i
prstohvat mljevene crvene paprike
- 1-2 žlice maslinova ulja
- 3 jabuke ili kruške (zlatni
delišes)
- 200 g cherry rajčica
- 10 dag salate
- Umak
- 2 i 1/2 jušne žlice maslinovog
ulja
- 1 1/2 jušne žlice aceta balsamica
- 1 čajna žlica zrnatog dijonskog
senfa
Priprema:
1.
Zagrijte ulje u većoj tavi za pečenje.
2.
Svinjeće
kotlete dobro utrljajte mješavinom smeđeg šećera i crvene paprike.
3.
Zapecite kotlete na srednje jakoj vatri
otprilike 1-2 minute sa svake strane dok se šećer ne karamelizira.
4.
Smanjite
vatru na lagano te pecite još nekiliko minuta.
5.
Kad su kotleti gotovi premjestite ih na tanjur.
6.
Jabuke ( ili kruške) ogulite i narežite na
tanke ploškice te ih prodinstajte par minuta zajedno s cherry rajčicama na ulju
od pečenih kotleta.
7.
Jabuke,
kruške, rajčice i salatu stavite na kotlete.
8. Pomiješajte umak te ga prelijte preko
složenih sastojaka.
Primjedbe
Objavi komentar