Karamelizirani kotleti s jabukama






Karamelizirani kotleti s jabukama

 

 

Opće je poznato da se svinjetina i jabuke 'vole', zato i donosim ovu slasnu ideju za fini nedjeljni ručak kakav mogu biti samo ovi prefini svinjski kotleti s jabukama

 

 

 

Karamelizirani kotleti s jabukama

 

Sastojci:

 

  • 4-6 svinjskih kotleta
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera i prstohvat mljevene crvene paprike
  • 1-2 žlice maslinova ulja
  • 3 jabuke ili kruške (zlatni delišes)
  • 200 g cherry rajčica
  • 10 dag salate
  • Umak
  • 2 i 1/2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 1/2 jušne žlice aceta balsamica
  • 1 čajna žlica zrnatog dijonskog senfa

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Zagrijte ulje u većoj tavi za pečenje.

 

2.       Svinjeće kotlete dobro utrljajte mješavinom smeđeg šećera i crvene paprike.

 

3.      Zapecite kotlete na srednje jakoj vatri otprilike 1-2 minute sa svake strane dok se šećer ne karamelizira.

 

4.       Smanjite vatru na lagano te pecite još nekiliko minuta.

 

5.      Kad su kotleti gotovi premjestite ih na tanjur.

 

6.      Jabuke ( ili kruške) ogulite i narežite na tanke ploškice te ih prodinstajte par minuta zajedno s cherry rajčicama na ulju od pečenih kotleta.

 

7.       Jabuke, kruške, rajčice i salatu stavite na kotlete.

8. Pomiješajte umak te ga prelijte preko složenih sastojaka.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe