Cobbler s jabukama
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Cobbler s jabukama: Topli desert za svaku priliku
Cobbler s jabukama
Sastojci:
Punjenje:
- 4 srednje jabuke (po izboru, npr. Granny Smith ili Jonagold), oguljene i narezane na kriške
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 2 žlice bijelog šećera
- 2 žlice kukuruznog škroba (za dodatnu gustoću)
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica paste od vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- Prstohvat mljevenog kardamoma
- Prstohvat mljevenog klinčića
Preljev:
- 1 šalica višenamjenskog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice šećera
- 3/4 šalice punomasnog mlijeka (ili zamjena poput bademovog mlijeka)
- 6 žlica otopljenog neslanog maslaca
- 1 žličica paste od vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije
Foto: Canva
Priprema:
- Priprema pećnice i posude za pečenje:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite posudu za pečenje maslacem ili uljem kako biste spriječili lijepljenje.
- Izrada punjenja:
- U velikoj zdjeli pomiješajte narezane jabuke s obje vrste šećera, kukuruznim škrobom, limunovim sokom, vanilijom i začinima.
- Dobro promiješajte dok se jabuke ravnomjerno ne prekriju smjesom.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.
- Priprema preljeva:
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
- Dodajte mlijeko, otopljeni maslac i vaniliju. Lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
- Slaganje i pečenje:
- Prelijte tijesto ravnomjerno preko jabuka, ostavljajući ponegdje male praznine za prodiranje pare.
- Stavite u pećnicu i pecite 40-45 minuta, ili dok preljev ne dobije zlatno-smeđu boju, a punjenje ne postane pjenušavo.
- Serviranje:
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10-ak minuta prije posluživanja.
- Poslužite toplo uz kuglicu sladoleda od vanilije, tučeno vrhnje ili preljev od karamele za dodatnu raskoš.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar