7 marinada za piletinu s kojima ćete otkriti najsočnije i najukusnije meso
7 marinada za piletinu s kojim ćete otkriti najsočnije i
najukusnije meso
Marinade su obično tekuća mješavina nečega kiselog – octa, limuna, vina
ili jogurta, ulja, začina i ponaked zaslađivača poput meda, sirupa ili šećera.
Donosim sedam slasnih marinada.
Indijska marinada s
jogurtom
Mješavina toplih začina, malo ljutog od đumbira, češnjaka taman
da se osjeti i lijepa žuta boja kurkume unijet će malo svježine u jelo koje ste
radili već bezbroj puta.
Marinada s libanonskim
začinima
Tajna pikantne piletine na libanonski način je u marinadi koju
vrlo jednostavno možete napraviti i sami. Ona sadrži jednostavne sastojke, sok
od limuna, jabučni ocat, maslinovo ulje, libanonske/arapske začine, češnjak i
sol, a rezultat je divan.
Savršena marinada za pečeno
pile
Ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, sol i papar zajedno čine jednu
od najosnovnijih marinada na bazi limuna, a bogatstvo okusa i aromatična
svježina koju daju piletini nezamjenjivi su.
Marinada s okusom dalekog
Istoka
Pileći će zabatci ispasti fini i sočni ako ih marinirate u
marinadi od miso paste, rižinog octa i češnjaka. Meso će biti sočno, a svaki
zalogaj pun umamija.
Grčka marinada
Češnjak, origano, paprika, timijan i peršin, maslinovo ulje,
koricu limuna i limunov sok sastojci su koji su vam potrebni za finu grčku
marinadu. Od nje će meso biti mekano i aromatično, svejedno pečete li ga na
tavi ili na roštilju.
Jednostavna marinada od
češnjaka
Ova savršeno uravnotežena marinada s češnjakom, senfom i finim
mediteranskim travama jednako će dobro pasati sa svinjetinom, piletinom,
tikvicama i tofuom, a idealna je za meso nježnijeg okusa, poput filea.
Pileća marinada Jamieja
Olivera
Do sada ste već primijetili da svaka marinada mora imati nešto
kiselo, nešto uljno i nešto aromatično ili pikantno. Iako bismo trebali paziti
s dodavanjem luka i češnjaka u marinade jer lako zagore, kada nam recept stiže
od Jamieja Olivera, niti malo se ne brinemo.
Primjedbe
Objavi komentar